3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

TMO'nun fındık alımı başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yılki fındık alımına başlıyor. Ofis, bugünden itibaren, fındık satmak isteyen üreticilere randevu vermeye başladı.

Üreticiler, verilen randevu tarihinde fındıklarını Ofis'e teslim ederek, fındık bedelinin yarısını hemen, yarısını da 15 gün içinde alabilecek. TMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kemaloğlu, fındıkta rekoltenin geçen yıla göre düşük olduğuna dikkati çekerek, üreticilere, fiyat artışlarından yararlanmaları için, ürünlerini geç satmaları tavsiyesinde bulundu.

Geçen yıl ilk defa fındık piyasasına müdahale görevi üstlenen TMO, 162 bin ton alım yaparak, 585 milyon YTL ürün bedeli ödemişti. Fındıkta depolama sorununun çözümü için 150 bin ton lisanslı deponun kiralanması için ihale gerçekleştiren TMO, bu yıl, üreticilerin ürününü bekletmesini teşvik için kademeli fiyat uygulaması da başlattı. Alım fiyatı, Ekim ayından itibaren her ay 0,05 YTL/Kg artırılacak.

Üreticiler, üretim yaptıkları ilçelere göre randevu alacaklar, üretim yerlerine göre belirlenen randevu merkezi dışında başka bir merkezde randevu verilmeyecek.

TMO, bu sezon, yüzde 50 randımanlı Giresun kalite fındık için 5,15 YTL, levant kalite fındık için 5 YTL ve sivri fındık için 4,75 YTL başlangıç alım fiyatı belirlemişti.



AA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 16:21:24
Güncelleme :15 Ağustos 2007 Çarşamba 19:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?