7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Trafik kazaları hayatını karattı

TRAFİK KAZALARI HAYATINI KARATTI

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan Muammer Baydere, 1989 yılında geçirdiği trafik kazasıyla bir bacağını kaybetmesi sonucu koptuğu hayata şiirle döndü ancak geçirdiği ikinci trafik kazasıyla ise yatağa mahkum oldu.

Giresun’un Bulancak ilçesinde bir zamanlar şoför olarak hayatını kazanan Muammer Baydere’nin üst üste geçirdiği trafik kazaları sonrası hayatı karardı. Ancak o yaşama azmini hiç kaybetmedi. Hatta yaşama azmiyle çevresinde örnek oldu. 1989 yılında geçirdiği kazada bir bacağını kaybettikten sonra şiirle yeniden hayat bulan Baydere, bununla da kalmayarak Engelli Spor Şenlikleri havalı tabancayla atış yarışmalarında ise Türkiye Birincisi oldu. Bir bacağı ile şiir kitapları yayınlanan, Engelli Yarışmalarında Şampiyon olan Baydere’nin hayatını ise ikinci defa geçirdiği trafik kazası kararttı. Baydere’nin geçtiğimiz Ağustos ayında engelli arkadaşları ile birlikte gezmeye gittikleri Kümbet Yaylası dönüşünde bindikleri minibüs kaza yaptı. Kazada sağ kolu ve bacağı sakatlandı.

Babasını da yıllar önce trafik kazasında kaybettiğini hatırlatan Baydere, “Bizim aile olarak hayatımızı trafik kazaları kararttı. Önce babamı kaybettim trafik kazasında. Annem bizleri yetim olarak büyüttü. Ardından ben şoför olarak işe başladım.Çok uzun sürmedi işe başlamamın daha birinci yılını doldurmadan 1989 yılında trafik kazası geçirdim. Bu kazada bir bacağımı kaybettim. Kazada bir bacağımı kaybettikten sonra iki yıl boyunca kendimi eve hapsettim. İnsanların içerisine çıkamadım. Ancak ne olduysa duygularımı mısralara dökmeye başladım. Bu şiirlerimi radyolara gönderdim. Radyolarda okunmaya başlayınca dinleyicilerin beğendiğini gördüm. Şiir yazmaya devam ettim. Daha sonra bu şiirlerim kitap haline getirildi, şiir gecelerine davet edildim. Şiir yarışmalarında jüri üyeliği yaptım. Şiir beni hayata döndürdü” dedi.

Engelli arkadaşlarına destek olmak için gittiği yarışma provalarında kendi yeteneğini de keşfettiği belirten Baydere “Benim gibi engelli olan komşumuz Hacer Aktaş’a havalı tabanca atış provalarında destek olmak için gittiğim poligonda iyi bir atıcı olduğum fark edildi. Arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine bende Engelliler Şenliği Havalı Tabanca ile Atış yarışmasına katıldım. Burada Türkiye birincisi oldum. Hayatında her şey yoluna girmişti ki ikinci bir trafik kazası ile yatağa mahkum oldum. Hayatta bir bacağım olmamasına rağmen engelli olduğumu unutmuştum. Ancak engelli arkadaşlarla gittiğimiz bir yayla gezisinden dönerken tekrar bir trafik kazası geçirdim. Bu kazada ise sağ kolum ve diğer bacağım sakatlandı. Bu bacağımın ve kolumun sakat kalma ihtimali varmış. İmkansızlıktan dolayı iyi tedavi yaptıramıyoruz. Bir bacağım olmamasına rağmen şuanda inşallah sakat kalmam diye dua ediyorum. Bir sakat arabam vardı. O da geçirdiğimiz kazada mahvoldu. Yeni bir araba alacak imkanım da kalmadı” diyerek hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 11:25:04
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 15:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?