3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Trafik kazasına karşı yol eylemi

Giresun-Şebinkarahisar karayolu üzerinde meydana gelen ölümlü trafik kazaları, Şebinkarahisar ilçesinde protesto edildi.


Şebinkarahisar ilçesindeki sivil toplum örgütleri tarafından 3 bin kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda başlayarak Şebinkarahisar Mezarlığı'nda sona erdi.

Yürüyüşe katılanlar, Giresun-Şebinkahisar kara yolunda kazaları protesto eden pankartlar ve boş tabutlar taşıdı. Yürüyüşe katılanlar Giresun-Şebinkarahisar kara yolu üzerinde meydana gelen trafik kazalarında hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.


Yürüyüş sonrası bir konuşma yapan Şebinkahisar Belediye Başkanı Lütfullah Akdoğan, Giresun-Şebinkarahisar yolunda son birkaç ayda onlarca trafik kazası meydana geldiğini ve birçok insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Yıllardır kara yolunun standartlarının yükseltilmesi için girişimlerde bulunduklarını, ancak bunlardan sonuç alamadıklarını anlatan Akdoğan, "Yolumuzun bir an önce standartları yükseltilerek kazaların önüne geçilmeli. Artık başka insanlar ölmesin ve yaralanmasın" dedi.


Eylem sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yaptıkları konuşmaların ardından olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 16:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?