3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Türban protokole girdi

Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da çeşitli etkinlerle kutlandı. Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ise Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel’in eşi Seçkin Yüksel, protokolde türbanlı olarak yeraldı.

Atatürk Stadı’nda yapılan törende ilk olarak Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel ve Giresun Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney askeri araçla halkın bayramını kutladı. Daha sonra Vali Şükrü Kocatepe, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparken, ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören resmi geçitle sona erdi.

Öte yandan Belediye Başkanı Yüksel ile birlikte törene gelen eşi Seçkin Yüksel, törenleri protokolde Giresun Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney’in ardında, İl Emniyet Müdürü Ahmet Tekin Akın’ın eşi Seher Akın’ın yanında oturarak izledi. Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin kendi isteğiyle türban taktığını söyledi. Türkiye’de hürriyet ve hakların olduğunu ifade eden Yüksel, "Kendisine türban takmaması için baskı yapamayız ki" dedi.

Eşinin törene türbanlı olarak kendi isteğiyle katıldığını belirten Yüksel, "Bugün Başbakanımız ve meclis başkanımızın eşleri de bu tür törenlere türbanlı olarak katılmaktadırlar. Bunu halkımızın kabullenmesi gerekir. AB’ye girmesi söz konusu olan Türkiye’de bence artık bu tür konuların üzerinde durulmaması gerekmektedir" diye konuştu.

giresun
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 14:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?