3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

TÜRÇEK 2007'de ne yaptı?

Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRÇEK) Giresun Şube Başkanı Hakan Adanır, 2007 yılında AB Hibe Fonları’ndan çevre projelerine 6 milyon Euro kaynak sağlanmasına katkıda bulunduklarını söyledi.

Adanır, TÜRÇEK Giresun Şubesi olarak 2007 yılında ağırlıklı olarak yerel yönetimlere, altyapı yatırımları konusunda proje geliştirme noktasında destek verdiklerini kaydetti.

Giresun’dan AB Hibe Fonları için ön teklifi geçen 15 projenin 8’ine yaklaşık 6 milyon Euro hibe sağlandığını dile getiren Adanır, “2002 yılından bu yana ilimizde birçok hibe projesini yöneten bir dernek olarak 2007 yılında bir karar aldık. Kentimizde kamu yatırımlarını artırmayı, derneğimizin faaliyetlerinin bir parçası olarak gördüğümüzden, derneğimiz adına hibe teklifleri hazırlamaktansa yerel yönetimlerin altyapı yatırımları için hibe projesi geliştirmelerine yardımcı olmayı tercih ettik. İlimize bu şekilde daha fazla hizmet vermiş olacağımızı düşündük. Şimdi ne kadar doğru karar verdiğimizi anlıyoruz” diye konuştu.

Hakan Adanır, 2008 yılında da çevreyle alakalı projelere gerekli kaynakların sağlanmasına katkıda bulunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 15:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?