7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Turizm Haftası kutlanıyor

TURİZM HAFTASI

Giresun Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Turizm Haftası kutlandı.

Öğretmenevi önünde başlayarak Atapark'ta sona eren yürüyüşe Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Emin Yılmaz, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Vali Yardımcısı Cengizhan ve öğrenciler tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemi konusunda bir konuşma yapan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü İbrahim Vural, turizmin ülke ekonomisinin kalkınması ve özellikle istihdam açısından Türkiye'nin umut kaynağı olduğunu söyledi.

Dünyada 1950 yılından sonra büyüme gösteren turizm hareketlerinin 1990 yılından sonra Türkiye ve Türk ekonomisinde rekor üstüne rekor kırdığını anlatan Vural, şöyle konuştu: "Her yıl büyüme kaydediyor. Ülkemiz turizmde şu an büyük ülke durumundadır. Türkiye'nin turizminin bugünkü noktaya gelmesinde 1980 yılının ikinci yarısında çıkarılan teşvik yasasının önemli etkisi olmuştur. Teşvik yasası ile kamu arazileri, yatırımcılara üzerinde turistik tesis kurmak amacıyla tahsis edildi. Yasanın çıkarılması başta

inşaat ve tekstil olmak üzere bir çok sektörde girişimcinin turizme yönelmesine yol açtı."

Yapılan konuşmanın ardından program öğrencilerin folklor gösterileri ve şiir okumalarıyla sona erdi.

TURİZM HAFTASI
TURİZM HAFTASI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 12:43:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 13:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?