2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Türk Ocakları'ndan 'azınlık raporu' na tepki

Türk Ocakları Giresun Şube Başkanı İsmail Bozalioğlu, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun hazırladığı "Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar" raporuyla Türkiye’nin bir kaos ortamına sürüklenmeye çalışıldığını iddia etti.

İsmail Bozalioğlu, yaptığı açıklamada, 6 Ekim tarihinde Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nca hazırlanan "Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Ekim 2004" raporunda Kürt ve Alevilerden azınlık diye bahsedildiğini belirterek, AB İlerleme Raporu’nda da aynı ifadelerin kullanıldığını bunun tartışmalara yeni bir boyut getirebileceğini söyledi. Bazı aydınların üniter ulus devletin omurgası olan Türk üst kimliğini zararlı bulduğunu kaydeden Bozalioğlu, "Bu aydınların günümüzde bu kavramların geçerliğinin kalmadığını öne sürmeleri, kendi adlarına yapıldığı sürece, demokratik bir hakkın kullanımı olarak algılanır ve normal sayılabilir. Ancak adının başında Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığı yer alan bir kurul adına ortaya çıkılması, yasal olmayan bir yetkinin kullanılması anlamına gelir. Bu kabulü mümkün olmayan bir pervasızlık, topluma ve devlet kurumlarına karşı bir saygısızlıktır" dedi.

"Türkiye’de azınlık ırkçılığı yapanlar, silahlı eylemlerle, terörle ulaşamadıkları amaçlarına siyasal yollardan ulaşmaya çalışıyorlar" diyen Bozalioğlu, "Bu çevreler devletimizi sistematik şekilde törpüleyerek, esneterek, milletimizi demokratik ve kültürel haklar adına ayrıştırarak, toplumsal kesimleri birbirine düşürerek ve inanç gruplarını tahrik etmek suretiyle Türkiye’yi bir kaos ortamına sürüklemeye çalışıyorlar" diye konuştu.

giresun
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 13:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?