2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

TÜRKÇEK: Adeta çevre katliamı yapıldı

Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRÇEK) Giresun Şube Başkanı Hakan Adanır, ÇED raporu olmadan yapılan Samsun-Sarp arası Karadeniz Duble Sahil Yolu dolgu çalışmaları sırasında, güzergah üzerinde bulunan yaklaşık 150 koydan 140’ının yok edildiğini söyledi.

Adanır, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında alınan bir karar ile Karadeniz Duble Sahil Yolu’nun ÇED Yönetmeliği’nin dışında bırakıldığını ifada ederek bu uygulama ile birlikte Karadeniz sahillerinde çevre felaketinin temel taşlarının atıldığını ileri sürdü.

Adanır, alınan kararın ardından Samsun-Sarp arasında bulunan koy ve plajların tabiat varlığı olarak koruma altına alınması için girişimlerde bulunduklarını, ancak girişimlerinden bir sonuç alamadıklarını kaydederek, "ÇED raporu olmadan yapılan Samsun-Sarp arası Karadeniz Duble Sahil Yolu dolgu çalışmaları sırasında, güzergah üzerinde bulunan yaklaşık 150 koydan 140’ı yok edildi. Gelişmiş ülkelerde yollar, çevresel ve sosyal yönler dikkate alınarak yapılmaktadır. Karadeniz Duble Sahil Yolu yapımında ise çevresel yönler hiç dikkate alınmamaktadır. İnşaat çalışmaları, sadece deniz dolgusu şeklinde sürmektedir. Dolgular sırasında çevresel katliamlar yaşandı. Samsun-Sarp arasında bulunan Karadeniz’in kıyı güzellikleri konumunda olan koylar, dolgular sırasında tamamen yok edildi" dedi.

Adanır, Samsun-Sarp arasında sadece bir kaç koyun kaldığını hatırlatarak hiç değilse buraların kurtarılması için çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.
giresun
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:56:07
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 11:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?