3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Türkiye Kamu-Sen'den Evren'e protesto

Türkiye Kamu-Sen Giresun Şubesi tarafından, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, isminin verildiği ilköğretim okulu önünde yapılan basın açıkmasıyla protesto edildi. 

Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Ali Karadeniz, Kenan Evren İlköğretim Okulu girişinde okuduğu basın açıklamasında, eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Türkiye'nin eyalet sistemine geçmesi gerektiği yönünde açıklamasının olduğunu hatırlattı. Karadeniz, Evren'in açıklamasının Anayasa'ya göre suç teşkil ettiğini savunarak, Evren'in açıklamalarının Türkiye'nin ülkesi ve bölünmez bütünlüğünü teşkil eden milli hayatımıza zarar vereceğini iddia etti. 

Karadeniz, Evren'in açıklamalarını üzüntüyle karşıladıklarını vurgulayarak "Açıklamanın yapıldığı zaman oldukça manidardır. Son derece tehlikeli eyalet sistemi önerisi, yarın federasyon ve bağımsızlık demek olacağını herhalde Kenan Evren bilmektedir. Bu siyaset belgesi Türk düşmanı odaklar ve PKK tarafından seslendirilmektedir. Evren açıklamasıyla, tencit pilavının soğumasına müsade etmememiştir. Hem de mükemmel bir zamanda. Sırtındaki asil gömleği çıkarmış, bilinç altını kazıyan köhne bir düşünceyi açıklamıştır" dedi. 

Giresun Bahtiyar Aydın Kışlası yanında bulunan eski Cumhurbaşkanı Evren'in adının olduğu okulun isminin değiştirilmesi için Giresun Valiliği'ne başvuracaklarını dile getiren Karadeniz, "Adı, bu Cumhuriyet şehidi Bahtiyar Aydın Paşa'nın hemen yanındaki okula yakışmıyor. Adının değiştirilmesi ve en büyük atamız 'Atatürk' ismiyle okulumuzun adının değiştirilmesini teklif ediyoruz" diye konuştu. 

Karadeniz, eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in açıklamasının milletin birliğini bozmaya yönelik Anayasal suç teşkil ettiğini belirterek, hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 18:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?