3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Türkiye ve Yağlıdere okuyor

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde ‘Türkiye Okuyor, Yağlıdere Okuyor’ kampanyası çerçevesinde bin 338 adet kitap dağıtımı gerçekleştirildi.


İlçeye bağlı Üçtepe Beldesi İlkögretim Okulu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Yağlıdere Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Yağlıdere'de eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Dilsiz, bilgi toplumu olabilmek, çağın gereklerine uymak ve teknoloji yarışına girebilmek için toplumun bütün kesimlerinin daha çok okuması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için teşvik edici faaliyetlerin sürdürüleceğini ifade eden Dilsiz, “Bu bağlamda kitap dağıtımlarının süreceğiz. Yine ilçe genelinde öğrencilerimiz arasında kitap okuma yarışması düzenleyeceğiz. En fazla kitap okuyan öğrencimizi ödüllendireceğiz” dedi.


Konuşmasının ardından Kaymakam Dilsiz, kitapları öğrencilere dağıttı. Törene Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Yağlıdere Özel İdare Müdürü Ali Altun, Yağlıdere Tarım İlçe Müdürü Ömer Şentürk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, bazı okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 14:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?