2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Türkiye'nin ilk net radyo istasyonu hizmete girdi

Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez Giresun’da kurulan internet radyosu "Radyo Kırmızı Beyaz" test yayınlarına başladı.

Radyo Kırmızı Beyaz’ın kurucusu Candemir Sarı, yaptığı açıklamada, internet radyolarının Karadeniz Bölgesi’nde ilk, Türkiye’de ise öncüler arasında yer aldığını söyledi.

Sarı, uzun süredir sürdürdükleri alt yapı çalışmalarının ardından yaklaşık 1 haftadır radyo yayını yaptıklarını ifade ederek, radyo ismini ise Türk Bayrağı’nda bulunan kırmızı ve beyaz renklerden esinlenerek koyduklarını vurguladı. Radyolarında, Giresun ve yörelerinin ezgilerine ağırlık verdiklerini kaydeden Sarı, "Giresun sanayileşememiş, ekonomisi kalkınamamış bir il. Bu nedenle Giresun hem yurtiçi, hem de yurtdışına oldukça fazla göç vermekte. Bugün il dışında yaşayan yüz binlerce Giresunlu bulunmakta. Amacımız dünyanın neresinde olursa olsun tüm Giresunlular’ın sıla hasretlerini, yayınlarımızla bir nebze de olsa gidermek" dedi.


Sarı, ’www.radyokirmizibeyaz.com’ web sayfası üzerinden günde yaklaşık 17 saat test yayını yaptıklarını ve yaklaşık 2 ay sonra tüm gün yayın yapmaya başlayacaklarını vurguladı. İnternet radyosunun ardından yine internet üzerinden yayın yapacak yerel bir televizyon kurmak için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Sarı, televizyonlarını kısa sürede yayına geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

giresun
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 12:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?