3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Üç yılda 52 milyon YTL yatırım

Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Giresun İl Müdürü Köksal Çamaltı, 3 yılda kent merkezleri ile köylere yönelik yenileme işletme bakım ve onarım yatırımları için yaklaşık 52 milyon YTL harcama yapıldığını söyledi.


Çamaltı, yaptığı açıklamada, Giresun halkına iyi ve sağlıklı bir şekilde hizmet vermek amacıyla kendilerine sağlanan ödenekleri hızlı bir şekilde yatırıma dönüştürerek çalışmaların sürdürdüğünü belirtti. Giresun'da, Karadeniz Sahil Yolu'nun tamamlanmasının ardından can ve mal güvenliği açısından şehiriçi geçişlerinin aydınlatılmasına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Çamaltı, 15 kilometrelik Giresun Şehiriçi Geçişi'nin ışıklandırılmasının 2007 yılında başlanılarak kısa zamanda tamamlandığını vurguladı.


2008 yılı içerisinde sahil yolu şehir geçişleri aydınlatmalarının yine can ve mal güvenliği açısından ilaveler yapılarak daha da uzatılacağını dile getiren Çamaltı, "Yapılan sahil yolu üzerindeki tüm ilçelerimizin şehir geçişi orta refüj ve yan yollar aydınlatmalarında çevreye uyumlu galvanizli poligon aydınlatma direkleri ve şeffaf cam tüplü yüksek basınçlı sodyum buharlı lambalar kullanılarak günümüz teknolojisi yakalanmıştır. Enerji ve ışık verimliliği hedefleri de sağlanmıştır" diye konuştu.
3 yılda kent merkezleri ile köylere yönelik yenileme işletme bakım ve onarım yatırımları için yaklaşık 52 milyon YTL harcama yapıldığını belirten Çamaltı, şunları kaydetti:
"İl Müdürlüğüzde 2000 ila 2005 yılı arasındaki 5 yıllık dönemde toplamda 15 milyon YTL'lik harcama yapılmıştır. 5 yıllık toplam ödeneğin ortalama yaklaşık yüzde 30 ila 35 kadarı yatırıma dönüştürülememiştir. Göreve geldiğim 2005 yılından sonra, 3 yıllık dönemde yatırımlarımızı artırdık. Son 3 yıl içerisinde kent merkezleri ile köylere yönelik yenileme işletme bakım ve onarım yatırımları için yaklaşık 52 milyon YTL harcama yapıldı. Bunun yanı sıra tüm ödenekler yılı içerisinde kullanılmıştır."


Çamaltı, müdürlükte 3 yılda yapılan bütün ihalelerde öncelikli olarak devletin menfaatlerini düşündüklerini ve bu yönde hareket ettiklerini ifade ederek," İhalelerde tüm katılımcıların tekliflerini rahat ve sağlıklı bir ortamda vermeleri ve hiç bir olumsuz durum meydana gelmemesi için her türlü güvenlik önlemlerinin alınması sağlandı. İhalelerde her türlü art niyetin önüne geçmek ve ihalelerde gerekli şeffaflığın sağlanması için de özen göstermiş ve gereken tedbirler alınmıştır. Bu önlemler ve tedbirler aynı şekilde devam etmektedir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?