3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Üniversite için valilik yardım severlerden destek bekliyor

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Giresun Üniversitesi’nin kurulabilmesi gerekli araziye tüm Giresunlular’ın imkanları doğrultusunda destek olması gerektiğini söyledi.
Vali Kocatepe, S.S. 11 Nolu Tayyeradüzü Motorlu Taşıyıcılar Kooparatifi şoförlerinin kendi aralarında topladıkları paralarla Giresun Üniversitesi’nin kurulması için 35 metrekare arsa bağışında bulunduklarını belirtti. Bağış töreninde gereken üniversite arazisi için yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kocatepe, son yaptıkları girişimler sonrasında Giresun Ticaret Borsası’ndan 100 dönüme yakın, FİSKOBİRLİK’den de parasal yardım sözü aldıklarını ifade etti.
Giresun Üniversitesi’nin kurulabilmesi gerekli araziye tüm Giresunlular’ın imkanları doğrultusunda destek olması gerektiğini vurgulayan Kocatepe, "Üniversitenin kampüs alanı için Tayyaredüzü Mahallesi’nde 500 dönümlük bir alanın kamulaştırılması için çabalıyoruz. Ancak üniversite alanları en az 30 bin dönüm sahayı kapsıyor. Bu kadar büyük arazinin üniversite alanı olabilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Giresunlular, imkanları dahilinde destek olurlarsa, arazi kısa sürede tahsil edilmiş olacak ve üniversitemizin kurulması hız kazanacaktır" dedi.
Kocatepe, törende kendi aralarında topladıkları paralarla Giresun Üniversitesi’nin kurulması için 35 metrekare arsa bağışında bulunan S.S. 11 Nolu Tayyeradüzü Motorlu Taşıyıcılar Kooparatifi Başkanı Ali Koç’a "Yeşil Onur Belgesi" verdi.
giresun
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 15:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?