3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Üretici fındığa 8 YTL istiyor

Giresun Ziaat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, 2007 ürünü fındık taban fiyatının 8 YTL'nin altında olmaması gerektiğini savundu. 

Akbaşlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık hasat dönemine 2 ay kaldığını hatırlatan Akbaşlı, hasat zamanında piyasaların olumsuz yönde etkilenmemesi için fındık taban fiyatının şimdiden belirlenmesi gerektiğini belirtti. Fındık üreticilerinin 2007 ürünü fındıkda emeklerinin karşılığını alması istediklerini ifade eden Akbaşlı, bu nedenle yeni mahsul fındık fiyatlarının 8 YTL'nin altında açıklanmaması gerektiğini kaydetti. 

2007 ürünü fındık rekoltesinin Giresun il genelinde sürdüğünü dile getiren Akbaşlı, ilk tespitlere göre rekoltenin bir önceki yıla göre oldukça düşük gerçekleşeceğini belirterek "2007 ürünü fındık rekoltesinin düşük gerçekleşecek olması nedeniyle fiyatların arzu ettikleri rakamlarda kendiliğinden oluşacaktır" dedi. 

Akbaşlı, GZO olarak fındık fiyatlarının istekleri doğrultusunda açıklanması için "2007 yılı fındık fiyatı" kampanyası başlatacaklarını, üzerinde "Fındığım 8 YTL" yazılı 100 bin adet şapka ve kaşkol dağıtmayı hedeflediklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Oda olarak geçmişte de bu tür kampayalar düzenlemiştik ve istediğimiz fiyatları almayı başarmıştık. Yeni mahsül ürününde de üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alacak bir fiyat açıklanması için mücadele edeceğiz. Temmuz ayı içerisinde '2007 Ürünü Fındık Fiyatı' kampanyası başlatacağız. Kampanyamızın başlangıcını ünlü bir ses sanatçımızın da katılımıyla gerçekleştireceğiz. Kampanyamızı tüm fındık bölgesine yayarak, 2007 ürünü fındık fiyatlarının 8 YTL'nin altında açıklanmamasını sağlamaya çalışacağız." 

Seçimin fındık hasadı öncesinde yapılacak olması nedeniyle siyasi partilerin 2007 ürünü fındık fiyatı konusunda 8 ila 10 YTL arasında rakamlar telafuz ettiklerini hatırlatan Akbaşlı, bundan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 17:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?