3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Üretici kooperatifcilik bilinci kazanmalı

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, fındık üreticilerinin mutlaka gelecekleri açısından kooperatifcilik bilincini kazanmaları gerektiğini söyledi.

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, fındık üretimi yapılan İspanya, İtalya ve Fransa'ya çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti.

İspanya, İtalya ve Fransa'da fındık üretim sahaları, entegre tesisleri ve sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulunduğunu vurgulayan Akbaşlı, "Üretim, sanayi ve entegre bakımından Türkiye olarak bu ülkelerden 200 yıl ilerdeyiz. Ancak bu ülkelerden, fındık üreticilerinde oluşan kooperatifcilik bilinci bakımında da 200 yıl gerideyiz" dedi.

Fındık üreticilerinin mutlaka gelecekleri açısından kooperatifcilik bilincini kazanmaları gerektiğini dile getiren Akbaşlaı, "İspanya, İtalya ve Fransa'da fındık üreticileri, herşeyi kooperatiflerden hallediyor. Kooperatiflerle adeta içiçeler. Türkiye'de ise halen kooperatifçilik bilinci gelişmiş değil. Türkiye'de kooperatifçiliğin gelişmesi için kooperatiflerin olması yetmiyor. Öncelikle fındık üreticilerine koopertatifcilik bilincinin kazandırılması gerekiyor. Bu bilinç gelişmediği sürece de fındık üreticilerinin gelişmesi sağlanamaz, geleceği de teminat altına alınamaz" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 13:37:17
Güncelleme :17 Şubat 2008 Pazar 12:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?