4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

Üreticiden FİSKOBİRLİK'e tepki

Fındık Tarım Satış Kooparatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik üretici grubu, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nu istifaya çağırdı. 

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı FİSKOBİRLİK önüne, ellerinde "paramızı istiyoruz", "yönetim istifa", "fındık paralarını ne zaman ödeyeceksiniz" yazılı pankartlarla gelen üreticiler, burada yönetim kurulunu istifaya çağıran sloganlar attılar. Grup adına basın açıklamasını okuyan Tirebolu İlçesi'ne bağlı Aslancık köyü muhtarı Erim Yaman, aylardır ürün bedellerini alamayan üreticilerin FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu tarafından "paranız şu zamanda ödenecek" vaatleriyle kaldırıldığını öne sürdü. Üreticiler olarak paralarını istediklerini kaydeden Yaman, "FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun bu sorunu nasıl çözecekleri bizi ilgilendirmiyor. Bu işin sorumluluğu sizlerin omuzlarındadır" dedi. 

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun istifa ederek, birliğin gerçek sahipleri olan üreticilere bırakılmasını isteyen Yaman, şunları belirtti:
"Böylesine güçlü bir kurumu yıpratamazsınız. FİSKOBİRLİK'i acz içinde bırakamazsınız. Bu sorunu halletme ve çare bulma imkanınız yoksa, FİSKOBİRLİK'i o zaman gerçek sahipleri olan üreticilere bırakıp gidin. Biz üreticiler olarak bu sorunları büyüklerimizle oturur çözeriz. İstifa edin ki, FİSKOBİRLİK'in önü açılsın. Yoksa bunun altında bizler kadar sizler de ezilirsiniz". 

Yaman, ürün bedellerini ödemesi için 8 Ağustos tarihine kadar FİSKOBİRLİK'e süre tanıdıklarını, ödemelerin yapılmaması halinde meydanlara inerek haklarını arayacaklarını sözlerine ekledi. 

Üreticiler, görüşme talep ettikleri yönetim kurulu üyelerinin FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü'nde olmaması nedeniyle olaysız olarak dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 18:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?