3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Uzan'ın vaatlerine Erdoğan yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Giresun'da fındığa 8 YTL fiyat veren muhalefet partilerine çattı. Diğer partiler gibi bu konuda rahat davranamadığını belirten Erdoğan, "Benden fiyat açıklamamı bekliyorsunuz. Ben mazota 1 YTL diyecek rahatlıkta değilim. Birileri fındığa 8 YTL diyor. Bekara karı boşamak kolay. Ben bekar değil evliyim. Ben şu an 70 milyon vatan evladının sorumluluğunu üzerinde taşıyorum." dedi.

Fiskobirlik, TMO ve bakanlığın gerekli görüşmeleri sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, önümüzdeki hafta sonu yada diğer hafta Bakanlar Kurulu toplantısında fiyatın tespit edileceğini söyledi. Erdoğan, fiyat konusunda net bir rakam vermezken, "Şu anki fiyatın üzerinde, biraz daha üzerinde bir fiyatla çalışmamızı başlatacağız. Biz müstahsilimizi mağdur etmeyiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Sizlere köşeye sıkıştırmaya çalışanlara aldanmayın. TMO nasıl mahsulü alıp parayı ödediyse buna benzer ödemelerinizi yapacaktır. Bundan rahat olun." diye konuştu.

Karadeniz'deki ilk seçim mitingini Giresun'da yapan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, sözlerine "Karadeniz çocuğu olarak sizlere sevgi sunuyorum." diyerek başladı. Büyük bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, konuşmasında hükümet olarak yaptığı icraatları anlatırken meydandan sık sık 'fındık' hatırlatması yapıldı. Erdoğan bunun üzerine şu ifadeleri kullandı: "Bir şeyi anlamıyorum. Şüphesiz Karadeniz insanı için fındığın farklı bir yeri var. Hiç eğitimi sağlığı, hiç şu yıllardır bitirilemeyen Karadeniz yolunu konuşmuyoruz. Bunları niye konuşmuyoruz? Bunlar iş değil mi? Bunları da konuşacağız. Giresun üniversitesini kurduk mu? Sözümüzde durduk mu? Bi de bunu konuşalım ya. Artık doktorların bir kısmı muayenehanelerini kapattı. Önümüzdeki dönemde tamamı kapatacak. Full mesai hastanesinde mesaisini geçirecek. Artık rehin almak diye bir şey var mı? Karadeniz sahil yolunun 16 yılda yüzde 35'ini bitirdiler. 4.5 yılda geri kalan yüzde 65'ini bitirdik."


Fındık dahil tarımda büyük destekler verdiklerini kaydeden Erdoğan, "2002'de 20 trilyon tarımsal destek verilirken bizim dönemimizde 107 trilyon verildi. Gerek mazot gerek gübre desteği 13 trilyon. Hayvancılık desteği 614 milyar verilmişti biz üç kat artırdık. TMO 150 bin tonluk alım için çeşitli yerlerde depolarını yaptırıyor. Vatandaşımızın mahsulünü elinde bırakmak gibi bir şey asla olmayacaktır. Fiskobirlikte gerek 2006 gerek 2007'yle ilgili çalışmalar yapılıyor. Kendilerine borçlarına yönelik kredi temini olarak TMO gerekli desteği ve yardımı verecektir, gerekli talimat verilmiştir."


AK Parti iktidarı palavradan değil


MHP'nin CHP'ye değirmencilik yaptığı eleştirisini Giresun'da da tekrarlayan AK Parti Genel Başkanı, "MHP DSP'ye baston görevini görüyordu şimdi de bu değirmene su taşımaya hazırlanıyor. Değirmenci aynı, değirmene ortaklar var. Olay bu." yorumunda bulundu. Erdoğan, Genç Parti Lideri Cem Uzan için de şu iddiaları dile getirdi: "Çıkmış şimdi meydanlarda dolaşıyor. Diyor ki şunu yaparız bunu yaparız. Mazotu 1 YTL'ye indiririz diyor. Biz buradan cevabı veriyoruz. Balıkçı motoruna koymuş. Onlar mazot 1 YTL olacak diyorlar ama biz zaten 1 YTL'le alıyoruz diye pankart asmış. AK Parti iktidarı palavradan kaynaklanan bir iktidar değil, yaşamdan kaynaklanan bir iktidar. Kabotaj hattı içindeki bütün gemilere bu uygulamayı yaptık. Gelip kuru sıkı atıp ta ben mazotu 1 YTL'yi indiriceğiz derse adama sorarlar. Gel sen babanın borcunu bir öde derler. Baban nerde, kaçak kardeşin nerde Suistimaliniz yok madem niye kaçak gelsinler yargılansınlar."


Türkiye'yi son 30 yılda AK Parti yönetseydi dünyanın zirvesinde olurduk


Başbakan Erdoğan üzerinde kara bulutlar dolaşan bir ülkeden sıçramanın içine girilmesinin sırrının milletin iktidara gelmesi olduğunu ifade etti. Erdoğan, "5 yıla yakın zamanda milletimizle ele ele başardıklarımıza bakın. Türkiye son 30-40 yılı bu anlayışla yönetseydi nerede olurdu düşünün. Dünyanın zirvesinde olurdu. Yeter ki bu milletin önü açılsın yeter mi milletin iradesini katılsın tek parti iktidarıyla neler değiştiğini görsün. Tek partili dönemlerde sıçramış koalisyon olunca geri gitmiş. Benim milletim bunu biliyor bildiği için durmak yok yola devam diyor." iddiasında bulundu.


22 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanlığı için sandığı koyacağız

Cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle ilgili de muhalefete yüklenen Erdoğan 22 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanlığını halka seçtirmek için sandığı milletin önüne koyacaklarını belirtti. Erdoğan şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde demokrasi çok ciddi bir yara aldı. Milletin iradesinden korkanlar kaçanlar, cumhura halka saygısı olmayanlar meclis seçemez diyenlere halk seçsin dediğimizde halkta seçemez dediler. Milli iradeyi içlerine sindiremiyorlar. Doktor nezaketi, öğretmen sorumluğu gösteremediler. Siz 22 Temmuz'da en güzel cevabı vereceksiniz. Tashihi karar vermek siz bu kararı düzelteceksiniz. Sizden mutlaka 5'te 5 bekleyeceğiz. Başka partiye verdiğiniz oylar zayi olacaktır. Bu millet kendilerini temsille görevlendiriyor, onlar bu emaneti sırtlarından atıyor. CHP'nin millete gitmeye yüreği yok bazı kurumlara gidiyor. Er veya geç bu sandık cumhurbaşkanlığın da da milletin önüne gelecek. İlk adımı atıyoruz. Ondan sonra cumhurbaşkanlığı için getireceğiz. Kaçamayacaklar."

Zaman internet
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 17:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?