26
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Vali Aksoy'dan anlamlı uyarı

Giresun’da, 29. Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Merkezi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Giresun Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, toplumların servetlerinin doğal, kültürel ve tarihi eserler olduğunu ifade ederek, bu servetlerin iyi değerlendirilememesi durumunda yok olup gidebileceğini belirtti.

Dünyada hiçbir ülkenin Türkiye kadar turizm potansiyeline sahip olmadığına dikkat çeken Aksoy, "Türk insanı olarak servetin üzerinde oturuyoruz" dedi.

Aksoy, Türkiye’de son yıllarda turizmde gelişmeler katedildiğini ancak gelişmelerin yeterli olmadığının altını çizdi. Giresun’un; yaylaları, adası, tarihi mahalleleri, kaleleri ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önemli turizm potansiyelini barındıran bir bölgesi olduğunu kaydeden Aksoy, ilin ekonomik açıdan kurtuluşunun turizm olduğunu dile getirdi.

Tören, hafta nedeniyle gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

29. Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen törene Giresun Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Giresun Kültür ve Turizm Müdür Vekili Emin Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 12:07:22
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 13:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?