8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Vali Yaman, fidan dağıttı

GİRESUN VALİSİ YAMAN, FİDAN DAĞITTI

Çevre bilincinin artırılması amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığının il il gezen seyyar eğitim aracı Giresun’a geldi.

Seyyar eğitim aracını ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Vali Mustafa Yaman, fidan dağıtımında bulundu. Çevre ve Orman Bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında toplumu bilgilendirmek, su tasarrufu, çevrenin korunması, çevre kirliliği, ağaçlandırmanın önemi, orman yangınlarının önlenmesi, çevre bilincinin artırılması konularında eğitim ve tanıtım çalışmalarında bulunmak amacıyla Çevre ve Orman Seyyar Eğitim Aracı Giresun’a geldi.

Eğitim Aracını ziyaret ederek ilgililerden bilgi alan Vali Yaman, alanda bulunan öğrenci ve vatandaşlara çam fidanı dağıttı. Ziyarete Vali Yaman’la birlikte, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Cemal Levent’te katıldı.

Eğitim Aracının, 29 Mayıs 2010 tarihinde de Bulancak İlçesinde eğitici kısa filmler, tiyatro gösterileri gibi eğitim ve tanıtma faaliyetlerinin ardından Giresun’dan ayrılacağı belirtildi.

GİRESUN VALİSİ YAMAN, FİDAN DAĞITTI
GİRESUN VALİSİ YAMAN, FİDAN DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 12:22:05
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 12:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 78.185.138.xxx Tarih : 1.06.2010 19:35:22

Sayın Valim,

Ben Giresun ili,Bulancak ilçesine bağlı Kuz Köy'denim.Köyüm gerçek cennet,ancak köyümün çok ciddi kanalizasyon,çöp sorunu var.Zaten çok az olan İçme sularımıza lağım suları bağlanıyor,bir zamanlar hayvan sulamanın yasak olduğu dereler,köyün ortasında sivrisinek,lağım ve pislik yuvası oldu.Köylüler her türlü kimyasalı fındık bahçelerine kafalarına göre atıyor;hele ki ''ISIRGANOTU İLACI'' denilen bir kimyasal kontrolsüzce halka dağıtılıyor,halk bu kimyasalı çayır çimene atıyor, toprağın üzerinde bulunan her türlü canlı yanıp yok oluyor. Giresun'da henüz adı konulmamış bitki,hayvan türü zalimce yok ediliyor.Bu kimyasal topraktaki her türlü florayı birkaç yılda geri dönülmez biçimde ortadan kaldırıyor.Bir zamanlar renk renk kokulu bitkilerle beslediğimiz hayvanlarımız tek tip bitkilere mecbur kalmış durumda.Fındık bahçelerinden doğal mantar,çilek, ısırgan,böğürtlen gibi bitkiler,kuşlar,yılanlar,kurbağalar,salyagozlar,uğurböceleri yok oldu.Hiçbir deremizde balık,yengeç,kunduz kalmadı.

Sayın Valim,

Öncelikle şu aylar toprağı rüzgara,yağmura karşı korumasız bırakan ISIRGANOTU İLACI denilen kimyasalı Giresun dahil,bütün Karadeniz'de fındık bahçlerine atılmaya başlandı.Giresun'un dik yamaçları kıpkırmızı toprak,değerli tabakası rüzgar ve yağmurla yok olup gidiyor.Çok önemli diğer sorunumuz halkımıza sağlıklı tuvalet çukuru açılması yönünde yapılacak yardım.Dağ taş plastik poşetle doldu,ormanlar plastik çöp çukuruna dönüştü.Biz çöplerimizi belli yerlere konan çöp kutularında ayrıştırarak biriktirsek,sizler yok etmek üzere toplar mısınız?Bize yardım edin Valim.