19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Vali Yaman basınla buluştu

Giresun Valisi Mustafa Yaman, "Yapılan her uygulama, verilen her kararın açık, şeffaf ve saydamlığı asla ihmal edemeyeceğimiz prensiplerimiz olacaktır" dedi.


Yaman, Öğretmenevi’nde basın mensuplarına yönelik verilen tanışma kahvaltısında yaptığı konuşmada, Giresun'da yaklaşık 1,5 aydır görev yaptığını söyledi. Modern ve çağdaş yönetim anlayışının gereklerini hiç bir ayrıntıyı atlamadan yerine getirmeye çalışmayı, çalıştıkları sorumluluğun gereği olarak gördüklerini belirten Yaman, katılımcı, paylaşımcı ve ekip kültürü yönetim anlayışını ile ortak aklın gereği düşünceden pratiğe geçireceklerini ifade etti.


"Valiliğimizin kapalı kapıları olmayacağı gibi vatandaşımızın bize ulaşmasında aracı kişi ve kurumlar da olmayacaktır" diyen Vali Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yapılacak bütün eleştirileri mutlaka dikkate alarak masaya yatıracağız. Eleştiriler karşısında bir savunma mekanizması oluşturmak, 'durumu idare etmek' gibi artık kabul görmeyen anlayışlar yer bulmayacaktır. Giresun'u sınırlayan çizgiler içindeki her problem Valiliğimizin görev ve sorumluluk alanı içinde olacaktır. Farklı ses ve görüşlerin varlığını sürdürebileceği zeminler oluşturmak da mesuliyetimizin gereği kabul edilecektir."


Yaman, vatandaşların dertlerini çözme yolunda mesai harcanacağını ve kırtasiyeciliğin azaltılacağını savunarak "Halkın huzur ve refahını gölgeleyecek hiç bir davranışa müsaade etmeyeceğiz. Her yönüyle muhteşemlikler ihtiva eden Giresun insanına yakışan bir yönetim anlayışı vazgeçilmezimiz olacaktır. Ülkemize ve ilimize karşı taşıdığımız sorumluluğun idraki içinde derdini çözemediğimizi veya bize ulaşamayan bir tek kişi dahi olsa görev anlayışımızdaki arızayı tespit edeceğiz. Gülen, güvenen, tebessümleri eksik olmayan mutlu insanların yaşadığı Giresun için herkesi katılımcı ve paylaşımcı, şeffaf anlayışıyla bizlere yardımcı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 20:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?