7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Vali Yaman’dan vefa örneği

VALİ YAMAN’DAN ÜNLÜ BESTEKAR KAÇAR’A VEFA ÖRNEĞİ

Giresun Valisi Mustafa Yaman, Görele'de yaşayan ünlü bestekar Ahmet Kaçar’ı evinde ziyaret ederek, vefa örneği gösterdi.

İl Emniyet Kurulu Nisan Ayı Toplantısı için Görele'ye gelen Giresun Valisi Mustafa Yaman ilçenin Sağlık Köyü’nde yalnız yaşayan Ünlü Şair, Güfte Yazarı ve Bestekar Ahmet Kaçar’ı evinde ziyaret etti. Vali Yaman'ın ziyaretinde Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, İl Emniyet Müdürü Cemal Levent ve Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu hazır bulundu. Vali Mustafa Yaman, şair Ahmet Kaçar’la bir süre sohbet etti. Kaçar’ın unutulmaz eserler ortaya çıkardığını belirten Vali Mustafa Yaman, şair ile ilk kez bir arada olmaktan da son derece mutlu olduğunu söyledi.

Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserleri arasında yer alan Anar Ömrümce Gönül, Unut Beni, Hayal Dolu Bir Gençlik gibi eserlerin söz yazarı ve güfte sahibi Ahmet Kaçar’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, bu tür ziyaretlerin çalışmalarında kendilerine şevk verdiğini ifade etti.

Vali Mustafa Yaman, ziyaret sırasında, güftesi Şair Ahmet Kaçar’a ait olan ve TRT repertuarında yer alan 2 şarkı dinletildi. Ayrıca, Şair Ahmet Kaçar’ın eski plaklara ait arşivleri de incelendi.

VALİ YAMAN’DAN ÜNLÜ BESTEKAR KAÇAR’A VEFA ÖRNEĞİ
VALİ YAMAN’DAN ÜNLÜ BESTEKAR KAÇAR’A VEFA ÖRNEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 11:39:03
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 23:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Ademir IP: 78.185.164.xxx Tarih : 10.04.2010 18:07:08

Sayın Valim,

Bahar geldi,köylülerimiz çok kötü ısırganotu ilacı denilen bir kimyasalı kolayca satın alıp bahçelere atıyor.Isırganotu ilacının bahçelere atılmasını lütfen engelleyin.Isırganotu ilacı denile bu kimyasal topraktaki bitki ,hayvan türünü yok ediyor,bahçelerde mantar,yaban çileği,böğürtlen,ısırganotu kalmadı.Bazı cahiller bu kimyasalın toprağa yararlı olduğunu söylüyor,fındık bahçesi ekin tarlası değil, her yıl sürülmez;yağmur,rügar erozyonundan korunması için çayır,çimene gereksinim var.Üstelik,bitkileri,hayvanları yakıp kavuran bir kimyasal toprağa nasıl yararlı olur?Topraktaki yararlı canlılar öldürülüyor.Birçok hayvan ve kuş türü yok olmuş bile.Kirazlar eskiden dalında kurtlanmazdı,artık olgunlaşmadan kurtlanıyor.Bütün bunlar fındık bahçesine atılan denetimsiz kimyasallardan kaynaklanıyor.Bulancak'ın Kuz köyündenim;köylülere tuvalet çukuru yapma öğretilmeli,yardım edilmeli,insanlar lağımlarını derelere akıtıyor.Çöplerini ya ortalıpğa atıyor,ya derelere atıyor,ya da ormanlara gömüyor.Bektaş yaylası plastik çöple dolmuş.Ladin ormanları kesilmiş,kesilmeyenler kurumaya başlamış.Lütfen sayın valim,Giresun tükenmeden birşeyler yapın.