7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Yağlıdere HES’lere tepki

YAĞLIDERE HES’LERE TEPKİ

Giresun Havzalarını Koruma Platformu’na bağlı dernek ve odalar, Giresun’un Yağlıdere ilçesi ile Akpınar köyü arasında yapılmakta olan hidroelektrik santrallerinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelere Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRKÇEK) Giresun Şube Başkanı Hakan Adanır, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ve Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu, Giresun Barosu Çevre Komisyonu Havzaları Koruma Platformu Dönem Sözcüsü Arzu Oral, Giresun Deniz Dağcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Can, Giresun Barosu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Köksal, Giresun Barosu ve Batlamalılar Derneği Başkanı Murat Turan, Yağlıdere Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Şenol Yağlıdere ve Yağlıdere Muhtarlar Derneği Başkanı Eşref Pul katıldı.

Yapılan inceleme sonunda açıklamada bulunan Havzaları Koruma Platformu Dönem Sözcüsü Arzu Oral, çevreyi katledenlerle hukuki ve demokratik mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti. Oral “Yaptığımız incelemelerde de gördük ki çevre katliamı devam etmektedir. Bazı HES inşaatlarıyla hukuk mücadelesi başlattık. Bu hukuki süreçte halkın desteğine ihtiyacımız var ve bekliyoruz. Giresun Havzalarını Koruma Platformu olarak halkımızın yanındayız. Onlarında bizim yanımızda olmalarını bekliyoruz” dedi.

Yağlıdere Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Şenol Yağlıdere ise “Bizler Hidroelektrik Santrallerine karşı değiliz. Ancak 100 metre aralıklarla su bir tünelden diğerine girdiğini gördük. Bu su kaynaklarımızın, su ürünlerimizin bittiğini gösteriyor. Çünkü su tünele girip çıktıktan sonra en az iki buçuk kilometre dışarıda akması gerekir ki oksijenini tamamlayabilsin. Bu ve buna benzer uygun koşullarla olduğu takdirde HES’lere karşı değiliz. Fakat Yağlıdere’deki HES’lerde kanuna ve kurallara uymadığı aşkikardır. Bu uygun görmediğimiz şartlarla mücadele için elimizden geleni yapacağız. Demokratik ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bir tarafta hukuki süreci takip ederken diğer tarafta imza kampanyası başlatacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 08:58:00
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 12:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?