3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Yağlıdere kivi merkezi olmaya aday

Yağlıdere İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Yağlıdere'nin kısa zaman sonra kivi üretiminde Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi haline geleceğini söyledi.

Yağlıdere ilçesinin Giresun'da kivi üretimi yapılan bölgeler arasında ilk sırada yer aldığını belirten Dilsiz, ilçe halkının kiviyi benimsediğini ve kivi üretiminin de hızla yaygınlaştığını dile getirdi. İlçede kivi üretim rekoltesinin 200 tona ulaştığını ifade eden Dilsiz, Yağlıdere'nin kısa zaman sonra kivi üretiminde Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi haline geleceğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Kivi üretimi, fındıktan sonra ilçenin ikinci önemli tarım ürünü haline geldi. Her geçen yıl da yaptığımız çalışmalarla hızla artmaktadır. 5 yıl içerisinde Yağlıdere'de kivi üretimini yüzde 150 artırarak 200 tondan 500 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Yağlıdere'nin kısa zaman sonra kivi üretiminde Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi haline gelecektir.”

Yağlıdere'de ihtiyaca cevap verebilecek soğuk hava deposu yapımı, paketleme ve sınıflandırma üniteleri ile damla sulama sisteminin kurulması için proje hazırladıklarını da belirten Kaymakam Ahmet Dilsiz, bunun için kaynak temini amacıyla AB fonlarına başvurduklarını aktardı. Dilsiz, ABD'de yaşayan Yağlıdereli işadamlarına da seslenerek, yörede yapacakları yatırımların ilçede kivi üretiminin gelişimine önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 17:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?