3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Yamak, aday olmayacak

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yamak, odanın yapılacak olan seçiminde yönetim kurulu başkanlığı için tekrar aday olmayacağını söyledi.

GTSO'nun 21 Şubat 2009 tarihinde yapılacağını hatırlatan İbrahim Yamak, 1992 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildiğini ve 16 yıldır bu görevi sürdürdüğü belirtti.

Görev süresi boyunca Giresun'a birçok hizmetlerin getirilmesine vesile olduğunu dile getiren Yamak, “Giresun'a Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) kazandırmayı başardık. Yine TSE, KOSGEB ve Kalkınma Ajansı'nın şubelerinin açılmasını sağladık. Giresun için hayati önem taşıyan Tirebolu-Torul Karayolu'nun açılmasında büyük emek sarf ettik. Giresun'un teşvik kanunları kapsamlarına alınmasında önemli katkılarımız var. Giresun Üniversitesi'ne büyük desteklerimiz oldu. Giresun'un kültür, sanat, ekonomi ve spor faaliyetlerine destekler verdi” diye konuştu.

Yamak, görev süreci içerisinde OR-Gİ Havaalanı'nın yapılmasını sağlayamadığı için üzgün olduğunu belirterek şöyle konuştu: “OSB tam olarak bitirilemedi. Samsun-Sarp, Tirebolu-Erzincan Demiryolu, fındık müzesi, fındık piyasasında tam istikrarın sağlanması gibi alanlarda önemli çalışmalar yapmamıza rağmen, maalesef arzu ettiğimiz başarıları sağlayamadık. Bunun için üzgünüm.”

Yapılacak seçimde yönetim kurulu başkanlığı için tekrar aday olmayacağını ifade eden Yamak, “GTSO'ya şerefimle, haysiyetimle aday oldum ve seçildim. Şimdi ise ayrılıyorum. 16 yıllık görevimi, yapılacak olan seçimle bırakıyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 15:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?