2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Yanarak can verdiler

Giresun'un Görele İlçesi'nde bir yolcu otobüsünün de karıştığı kazada 10 kişi yanarak öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

İstanbul'dan Trabzon' un Of ilçesine gitmekte olan yolcu otobüsü Giresun'un Görele ilçesi yakınlarında trafik üst levhasına çarparak devrildi. Otobüste çıkan yangında ilk belirlemelere göre, 10 kişi yanarak hayatını kaybetti. Çok sayıda yolcunun yaralandığı bildirildi.

Yolcu otobüsünde 4'ü personel toplam 43 kişinin bulunduğunu belirten yetkililer, ölü ve yaralıların kimlerinin belirlenmesine çalışıldığını kaydetti.

Giresun Belediye Başkanı, yolcu otobüsünün şoförünün uyumuş olabileceğini ve kazanın da bu nedenle meydana gelmesi ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 09:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 88.232.15.xxx Tarih : 11.06.2011 00:40:36

Bugün Türkiye'de savaşlardan daha çok fazla karayollarında trafik kazalarında insanlarımız hayatlarını kaybediyor.Bu insanlar bizim insanlarımız.Türkiye'de bu gün dünyadaki savaşlara ve olumsuzluklara karşı tepki gösteriliyor,mitingler düzenleniyor.Türkiye'de her gün yüzlerce trafik kazası oluyor,bu trafik kazalarında 20-25 insan hayatını kaybediyor,buna karşı Türk insanının gıgı dahi çıtı çıkmıyor. Tepki göstermiyor.Bu ne biçim çelişki,duyarsızlık.

Türkiye nin soykırıma ihtiyacı yok çünkü Türkiye de asıl soykırım karayolların da trafik kazaların da yapılıyor.Trafik kazaların da İnsanlar  ölüyorlar aileler yok oluyor kundak da ki masum çocuklar trafik kazaların da hayatlarını kaybediyor bu soykırım değil de nedir?.
Karayolların da trafik kazaların da hayatını kaybedenler kadar Türkiye savaşlar da insanlarını kaybetmedi bu soykırım değil de nedir.
Karayollarında her gün 20-25 kişi insanlar trafik kazalarında kaybediyorlar ülkeyi yönetenlerin acil bir önlem almak ilgilenmek için “gıkı” ları çıkmıyor. Olmaz bu kadar duyarsızlık.

Türk insanı bu kadar trafik kazalarına karşı duyarsız olamaz.Bu gün Türkiye karayollarında trafik adına bir trajik olay yaşanıyor.Trafik kazalarında karayollarında aileler yok oluyor,insanlarımız ve kundak da ki çocuklarımız hayatlarını kaybediyor.Bu bir trafik terörüdür.Türkiye'de trafik adına bir iç savaş yaşanıyor sanki..Savaşlarda da insanlar ölüyor,trafik kazalarında da sonuçta insanlar ölüyor.Bu bir mukayese değil gerçek,Türkiye'de trafik kazalarında ölen insanların sayısı savaşlarda ölen insan sayısına eşdeğer olduğunun gerçeği artık bilinmelidir.Burada kimsenin konuyu yanlış anlamasını,değişik mecralara çekmesini istemiyorum.Türkiye karayollarında cahil cesareti ile araç kullanıyoruz,kazalar olur, insanlarımız hayatını kaybediyor,biz hala bu konuda duyarsız kalıyoruz.Bu duyarsızlığı belirtmek istiyorum.Hızlı teknolojiyi uygar çağdaş ülkeler düzeyinde bir Avrupa’lı gibi satın alıyoruz,geri kalmış ülkeler düzeyinde bir Afrika’lı gibi kullanıyoruz.Böyle bir çelişki olamaz.Trafik bir paylaşma kültürüdür unutulmamalıdır.
Trafik kurallarına karşı insanların duyarlı olması gereklidir.Sizlerin kurallara uyduğunuza inanıyorum,duyarlı oluşunuza da teşekkür ederim.
Trafik kuralları uzun araştırmalar sonucu yapılmış insanların hayatta kalmaları için hizmete sunulmuş mutlaka uygulanması gerekmektedir. Trafik kanunları ve kuralları yorumlamaz uygulanır. Türkiye'de trafik kurallarını karayollarını kullanan sürücülerin yüzde onu uyguluyor,yüzde doksanı kuralları uygulamıyor kazaların oranı bu yüzden artıyor.Türkiye'de kurallara uymayanların sayısı kadar,kurallara uyanların sayısı çoğalsa kazalar en az sayıda olacaktır.Saygılarımla.