19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Yaralar hızla sarılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, 21 ve 27 Temmuz tarihlerinde Giresun'da yaşanan aşırı yağışların meydana getirdiği hasarların hızla giderildiğini söyledi.


Geldi, düzenlediği basın toplantısında, Giresun'a 21 ve 27 temmuz tarihlerinde son 80 yılın en fazla yağışının düştüğünü belirtti. Aşırı yağışların Giresun başta olmak üzere birçok ilçede etkili olarak hasarlara neden olduğunu hatırlatan Geldi, Giresun Valiliği tarafından yapılan ilk tespitler sonucu zararın 130 milyon liranın üzerinde bulunduğunu kaydetti.


21 ve 27 Temmuz tarihlerinde Giresun'da yaşanan aşırı yağışların meydana getirdiği hasarların hızla giderildiğini vurgulayan Geldi," Yağışlar, Giresun'da büyük hasarlara neden oldu. Giresun Valiliği'nin ilk tespitlerinde 657 ev, 160 işyeri ve 60 araç yağış sonrası oluşan selden etkilendi, karayolları ile onlarca köy yolunda hasar oluştu. Tarım alanları zarar gördü. Bunlar ilk tespitler. Halen hasar tespit çalışmaları sürüyor. Zararın boyutunun büyük oluşu hasar tespitlerini geciktirmektedir. Ancak Giresun Valiliği'nin yaptığı çalışmalarda, zarar 130 milyon liranın üzerinde. Oluşan zararları giderme noktasında çalışmalara hemen başlanıldı. Deletim tüm birimleri seferber edildi. Hasarların giderilmesi noktasında da ilgili bakanlıklardan gerekli ödenekler istenildi. Kısa zamanda da yağışların oluşturduğu hasarlar giderilecektir" dedi.
Geldi, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun, aşırı yağışların sonucu hasarların basına yansıtılması noktasındaki açıklamalarını eleştirdi. Belediye başkanı Aksu'nun, hasarların boyutunu abarttığını öne süren Geldi, şunları vurguladı:
"Bu yağışlar esnasında ne yazık ki acıyı yaşarken, abartıyı da beraberinde gördük. Sayın belediye başkanımız arzu ettiğimiz liderlik vasfından uzak bir görüntü çizdi. En soğukkanlı olması gereken sayın belediye başkanı, abartılı açıklamalarıyla ulusal basında yeraldı. Daha sonra olayın gerçek boyutu ortaya çıkınca da ulusal basında alay konusu olduk. Ne yazıkki, 'Giresun'unun güler yüzüyle' sloganıyla yola çıkan sayın belediye başkanımız, burada liderlik vasfının olmadığı bir başkan portresi çizdi"
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 14:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?