25
Nisan
2024
Perşembe
GİRESUN

Yatak 'ambargo'su kalktı

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde kadınların kocalarına yatak ambargosu uyguladığı, kocaların ise Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunduğu su sorunu haftalar sonra çözüldü.

"ŞALVAR DAVASI" GERÇEK OLMUŞTU

Giresun Valiliği'nin ve Yağlıdere Belediyesi'nin, çalışmaları sonucu suya kavuşan köyde erkekler su sevincini havaya silah atarak kutladı.İlçenin Tepeköy Mahallesi'nde su kaynakları nedeniyle susuzluk yaşayan köylüler, su ihtiyaçlarını dere yataklarından ve yağmur sularını biriktirerek gidermeye çalışıyorlardı. Yaz aylarında susuzluğun iyice artması nedeniyle köylü kadınlar su sorunlarına dikkat çekmek amacıyla eylem yaparak, su gelinceye kadar ünlü sanatçılar Şener Şen ile Müjde Ar'ın rol aldığı "Şalvar Davası" filminde olduğu gibi kocalarına su gelinceye kadar yatak ambargosu uygulayacaklarını açıklamışlardı.

200 HANE SUSUZLUKTAN KURTULDU

Bazı kocalar da bu durumu BİMER'e iletmişlerdi.Mahalleli kadınların eyleminden sonra Giresun Valiliği, çalışma başlattı. Çalışmaların sona ermesinin ardından mahallede 200 hane sondaj kuyusuyla susuzluktan kurtuldu. Kuyu suyunun gelmesi de köyde adeta bayram havası yaşattı.

SİLAHLARLA KUTLADILAR

Köyde erkekler suyun gelişini Mahalle Muhtarı Telat Bekdaş ile birlikte silah atarak kutlarken, mahalleli kadınlar da su taşıma çilesinden, erkekler ise uygulanan ambargonun kalmasından dolayı sevindiklerini ifade ettiler.

"SU ÇİLESİ SON BULDU"

Mahalledeki su sorununu çözülmesiyle ilgili değerlendirme yapan Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu "Giresun Valiliğimizin desteği ile mahallemizde iki adet sondaj çalışması yapılmış ve buradan çıkan su depoya bağlanarak 200 haneye dağıtımı yapılmıştır. Artık mahalle halkı dere sularından kurtulmuş su çilesi son bulmuştur. Mahallemize suyun gelmesini sağlayan Valiliğimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2013 Salı 17:36:47
Güncelleme :12 Kasım 2013 Salı 17:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?