7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Yemekler yarıştı

GİRESUN’DA YEMEKLER YARIŞTI

Giresun Kadınlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (GÜLFEM) öğrenciler yararına yemek yarışması düzenledi.

GÜLFEM Derneği tarafından Giresun’da birincisi düzenlenen yarışmaya yöresel yemekler, börekler, çorba, tatlı ve pasta olmak üzere beş ayrı kategoride 138 kişi katıldı. Jüri üyeliğini bir televizyon kanalında “Yeşil Elma” isimli yemek programı yapan Oktay Usta’nın yanı sıra pasta ustası Salih Abakay, Gıda Mühendisi Şükriye Yılmaz ve ev hanımları Ayşe Çetin ile Arzu Damcı yaptı.

Jüri üyelerinin görünüm ve damak zevkine göre değerlendirdiği yarışmalarda yemek dalında birinci Eda Ersan, çorba dalında birinci Ayten Uğurlu, tatlı dalında birinci Ayşe Karademir, börek dalında birinci Nazmiye Kalpakcı ve pasta dalında birinciliği ise Ayşe Güngör oldu. Yarışmada birinci olanlara plaketle birer altın hediye edildi.

Yarışmaların sonuçlanmasının ardından yarışmaya katılan bütün yemekler öğrencilere gelir amacıyla satışa çıkarıldı. GÜLFEM Derneği Başkanı Arzu Öztürk, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “GÜLFEM Derneği olarak yaptığımız faaliyetler doğrultusunda günümüz de beslenmenin önemine dikkat çekmek için yaptığımız bu yemek yarışması, biraz da ev hanımlarının bu konuda sesini duyurmak ve evlerimizde ne kadar önemli bir iş yaptığını vurgulamak amacını taşıyordu” dedi.

GİRESUN’DA YEMEKLER YARIŞTI
GİRESUN’DA YEMEKLER YARIŞTI
GİRESUN’DA YEMEKLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 16:32:01
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 16:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?