3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Yeni fakülte ve yüksekokullar kuruluyor

Giresun Üniversitesi bünyesinde yeni fakülte, enstitü, yüksek okul, meslek yüksekokulu ve yeni bölümler kurulması kararlaştırıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversite senatosunun dün yaptığı toplantıda üniversiteye bağlı Şebinkarahisar ilçesinde eğitim, Tirebolu ilçesinde de iletişim fakültesi kurulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Ayrıca Bulancak ilçesinde denizcilik, turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu ile Espiye, Eynesil, Görele, Piraziz ve Keşap ilçelerinde de meslek yüksek okullarının kurulması yönünde karar alındığı kaydedildi. Toplantıda ayrıca Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Eğitim Fakültesi ile Sağlık Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimler Enstitüsü’nde yeni bölümlerin kurulması karara bağlandı.

Yeni fakülte, enstitü, yüksek okul, meslek yüksek okulu ve yeni bölümlerin kurulması sürecinin başladığı da vurgulanarak bu birimlerden hangilerinin hayata geçirileceğinin Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) vereceği karar sonrası belirginleşeceği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 12:48:33
Güncelleme :3 Kasım 2007 Cumartesi 13:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?