2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Yeni itfaiyenin temeli atıldı

Giresun'da yeni itfaiye binasının temeli kesilen kurban ve edilen dualarla atıldı.

İtfaiye binasının temel atma törenine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden ve davetliler katıldı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptığı konuşmada “İtfaiyemizin uluslararası standartlarda yeni bir yapıya kavuşması için temelini atmaktayız. Bugün kullanmakta olduğumuz itfaiye binası, Çınarlar mahallesinde 1933 yılında yapılmış bir binadır. İtfaiye binası okul ve otobüs hattı güzargahlarında bulunduğundan olası bir yangın ve duruma karşı acil çıkışlara elverişli değildi. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaktayız. Bu nedenle yeni itfaiye binamızı hayata geçirmek için temellerini attık. Giresunlu vatandaşlarımıza amacımız en iyi şekilde hizmet etmektir” dedi.

Başkan Kerim Aksu, 300 gün içerisinde tamamlanması planlanan tesisin yaklaşık 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacağını sözlerine ekledi.

Vali Dursun Ali Şahin ise itfaiye teşkilatının yaptığı görev itibarıyla 1 dakikanın bile çok büyük önem arz ettiğini ifade ederek “Bu nedenle eski itfaiye binası Giresunumuzun bugünkü ihtiyacını karşılayamamaktadır.Temelini attığımız itfaiye binası Giresun’da canlar yanmadan müdahale ederek hayatlar kurtaracaktır. Bugün temelini attığımız itfaiye hizmet binasının Giresunumuza hayırlı olacağını, Giresunumuza ivme kazandıracağına eminim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 15:48:52
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 16:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?