3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Yeni öğretmenler yemin etti

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, bir ülkenin geleceğine verdiği önemin, öğretmenlerine verdiği önemle anlaşılabileceğini söyledi.

Taşkesen, İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde yapığı konuşmada, 24 Kasım gününün, Harf Devrimi'nin ardından Millet Mektepleri'nin kurulduğu ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği ünvanını kabul ettiği tarih olması dolayısıyla, 1981 tarihinden beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğunu ancak bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleğinin ayrı bir kutsallık taşıdığına dikkat çeken Vali Taşkesen, "Gerçeğin, daima takipçisi, aydınlığın, bilimin yolunda ilerleyen öğretmenlerimiz, gelişen dünya şartlarında, atılacak olan adımların geliştirilmesinde hiç şüphe yok ki en önemli güç konumundadır" dedi.

Bir ülkenin geleceğine verdiği önemin, öğretmenlerine verdiği önemle anlaşılabileceğini ifade eden Taşkesen, "Dünyada bazı ülkelerin savaşlarla yerle bir olmalarına rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi kısa sürede eski güç ve zenginliklerini yakalaması ve bazılarının ise paha biçilmez yer altı ve yerüstü zenginliklerine rağmen bir türlü yoksulluğun, sömürünün, esaretin pençesinden kurtulamayışlarının altında yatan temel faktör, bilgiyi kullanma, sorgulama ve yenileme yeteneğindeki farklılıktır. Toplumların bu yeteneği ise, eğitim sistemlerinin ve tabii ki öğretmenlerinin kalitesiyle doğru orantılıdır. Bu açıdan bakıldığında, bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsü, öğretmenine verdiği değerden anlaşılır" diye konuştu.

Törende öğretmenler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken, öğrenciler tarafından ise şiirler okundu. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yeminlerinin ardından tören, emekliye ayrılan öğretmenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Belediye Başkan Vekili Adil Erol, Giresun İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Naci Bakırcı, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Giresun Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 15:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?