2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Yerleşim planı hazır

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Yılmaz Can, Güre yerleşkesindeki rektörlük binasında düzenlenen toplantıda Giresun Üniversitesi'nin yeni vizyonu ve tıp fakültesinin süreci hakkında bilgiler verdi.

Rektör Vekili Prof. Yılmaz Can, "Memleketin genel sorunlarından birisi de plansız hareket etmek biz üniversitenin bütün yapılanmasını içine alan master planını yaptık. Artık Giresun Üniversitesi'nin 10 sene ya da 20 sene sonra nasıl olacağı belli. Planımız işinin uzmanları tarafından çizildi ve DPT tarafından da onaylandı. Bir sonraki eğitim öğretim yılının tıp fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin Giresun'da eğitim görmeleri için çalışıyoruz. Bu fakültede çalışmak üzere öğretim üyesi ve elemanlarına ihtiyacımız vardır ve yakın zamanda YÖK'ten 21 tane öğretim üyesi kadrosu istedik. Önceden yedisine izin çıkmıştı diğerlerini de bekliyoruz. Sivas'ta okuyan öğrencilere okunmayacağız ancak yeni dönem öğrencileri Giresun'da okuyacaklar. Sivas'ta okuyanlar Giresun Üniversitesi mezunu olacaklar. Vekil olarak görevi yürütmekte bir eksiklik hissetmiyorum. Bu göreve bilerek ve
isteyerek talip oldum ve kentime hizmet etmekten büyük bir heyecan duyuyorum. Üçüncü şahıslar vekilliğin bir eksiklik olduğunu düşünebilirler ancak kendimde bunu hissetmiyorum. Hizmet alma kaynak alma YÖK'ün ve Devletimizin imkanlarından faydalanma noktalarında da hiçbir eksiklik olmadığını söyleyebilirim. Bizim isteklerimiz pek çok üniversiteden daha fazla kabul görüyor. Bu durumda AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli'nin de çok büyük etkisi oluyor. Okul arkadaşı olmamız bu noktada büyük avantaj oluyor. Hatta birçok üniversiteden ödenek alama konusunda taleplerine yardımcı olmamız konusunda yardım isteği oluyor" dedi.

Gazetecilerden gelen rektör atanmasıyla ilgili soru üzerine Rektör Vekili Prof. Yılmaz Can, "Mahkeme süreci hala devam ediyor ve nihai karar verilmedi. Nihai karar verilince yeni YÖK başkanı yönetimi toplayarak karar alacak ben de bu karara saygı duyacağım. Beni buraya YÖK gönderdi eğer görevim biterse ben de toplanıp giderim. Mahkemenin karar vermesinin ardından YÖK buna göre işlem yürütecek. Herkes gibi ben de süreci izliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2011 Cuma 17:01:08
Güncelleme :16 Aralık 2011 Cuma 17:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?