3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Yıkımlar yakında başlayacak

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun yaylalarında kaçak yapıların yıkımına kış döneminde başlayacaklarını söyledi.


Taşkesen, Öğretmen Evi'nde gazetecilere verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, kaçak yapıların tüm Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir virüs gibi yayıldığına dikkat çekti.

Yaylaların Türkiye'de yaşayan 70 milyon insanın hakkı olduğunu savunan Taşkesen, Giresun Valiliği olarak 70 milyon insanın hakkı olan yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.


Giresun'da bulunan yaylalarda kaçak yapıların yıkımına kış döneminde başlayacaklarını anlatan Taşkesen, şöyle konuştu: "Yaylalarda kaçak yapılar maalesef bütün Karadeniz sahilinde bir virüs gibi yayılmakta. Oysa yaylalarda 70 milyon kişinin hakkı var. Herkesin hakkı var oralarda. Gidiyor adam 70 milyonun hakkı üzerine bina yapıyor. Bu durumun önüne geçebilmek için çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz. Bu kış kaçak yapıların çoğunu yıkacağız. Başta Dereli-Şebinkarahisar Karayolu üzerindeki Eğribel Geçidi'ndekiler olmak üzere yıkım gerçekleştireceğiz."
Taşkesen, yaylalarda mahkeme aşamasında olan bazı binaların olduğunu, bu durumunda yıkım aşamasını geciktirdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Mahkeme aşamasında olanlar var. Para cezaları yazıyoruz onlara. Yıkım kararı alıyoruz. O yıkım kararlarına itirazlar oluyor. Mahkemeye başvuruyorlar. Hemen kazma vuramıyorsunuz. Yine bazı yerler tapulu çıkıyor. Orada bir yanlışlık var. Yaylaklar ve meralar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Hiçbir suretle şahsi tapuya konu olamaz. Eski padişah
fermanlarını bazı mahkemeler demekki yanlış anlamış ki, oraları bazı kişilere tapu etmiş. Ya oralar yayla değil ya da tapu yanlış. Böyle bir sıkıntımız da var."

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 12:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?