7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Yılın doktoru sağlık ocağı’ndan

GİRESUN’DA YILIN DOKTORU SAĞLIK OCAĞI’NDAN

Giresun’un Teyyaredüzü Mahallesi’nde yaklaşık üç yıldır görev yapan Doktor Sami Erdoğan Demirtürk, Giresun’da yılın doktoru seçildi.

Sağlık ocağındaki görevinin dışında gönüllü olarak verem, AIDS, diyabet, sigaranın zararları gibi bir çok alanlarda gönüllü olarak okul ve halka verilen eğitimlere katılan Doktor Demirtürk’ün bununla da kalmayarak daha bir yıl öncesine kadar kahvehane olan sağlık ocağını Giresun’un örnek sağlık ocağı haline getirdiği belirtildi.

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, yılın doktoru seçilen Dr. Sami Erdoğan Demirtürk’ün görevini layıkıyla yerine getirmenin yanı sıra örnek çalışmalara da imza attığını belirterek “Yılın doktoru seçilen Demirtürk, rutin hizmetlerinin yanı sıra bir çok meslektaşlarına örnek olacak çalışmalarda da bulunmuştur. Bu çalışmalarının içerisinde verem, AIDS, diyabet, sigaranın zararları gibi bir çok alanlarda gönüllü olarak okul ve halka verilen eğitimlere katılmasını, cezaevinde mahkumlara yönelik hijyen ve sigaranın zararları eğitimleri vermesini, okul eğitimlerini önde tutarak beslenme, fiziksel aktivite, hijyen, kanserden korunma yolları, domuz gribi ve obezite konularında eğitim alıp, bu konularda da halka eğitimler vermesini sayabiliriz. Bütün bunları da sağlık ocağındaki görevlerini aksatmadan gönüllü olarak yapmıştır” diye konuştu.

Mesleğinin gereğini yapmasının yanı sıra halk ile kurduğu ilişkinin de Dr. Demirtürk’ün, yılın doktoru seçilmesinde önemli bir etken olduğunu belirten Cindemir, “Mesleğinin gereğini yapmasının dışında, hastaları ile kurduğu ilişki, kişi ayrımı yapmadan herkesin sorunlarıyla ilgilenmesi, amirleri ve mesai arkadaşları tarafından çok sevilmesi yılın doktoru olması için yeterli görülmüştür” dedi.

Yılın doktoru olan Demirtürk ise yaklaşık 3 yıldan beri sağlık ocağında görev yaptığını belirterek, halkın sağlık sorunlarını çözmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını, yılın doktoru seçilmesinin kendisini memnun ettiğini kaydetti. Dr. Demirtürk, “Bu şahsıma verilen bir onurdur. Bu onuru almak değil taşıyabilmek çok önemlidir. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, bu onura layık görülmemde amirlerimin, mesai arkadaşlarımın büyük katkıları bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 10:21:03
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 10:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?