3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

YÖK'ten büyümeye onay çıkmadı

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, senato olarak aldıkları yeni fakülte, yüksek okul, bölüm ve programlarının kurulmasıyla ilgili bazı kararlardan vazgeçtiklerini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversite senatosu olarak bazı ilçelerde fakülte, yüksek okul ve enstitüler ile bazı akademik birimlerde de yeni bölümler ile programların kurulması yönünde karar aldığını hatırlattı.

Senatonun aldığı kararı YÖK'e ilettiklerini ifade eden Prof. Dr. Öztürk, YÖK’den kurulması planlanan fakülte, yüksek okul, enstitüler ile yeni bölüm ve program sayısının fazla olması nedeniyle alınan kararın tekrar gözden geçirilmesinin istendiğini dile getirdi.

Senato olarak YÖK’ün cevabı doğrultusunda alınan kararı yeniden gözden geçirdiklerini belirten Öztürk ”Taleplerimiz arasında yer alan bazı kararlarımızı yeniden düzenledik. Şebinkarahisar İlçesi’ndeki Eğitim Fakültesi ile Görele ve Keşap İlçeleri’ne Meslek Yüksek Okulları ve bazı enstitü, bölüm ve programlarının kurulması yönündeki kararımızdan vazgeçtik” dedi.

Prof. Dr. Öztürk, senato olarak aldıkları yeni fakülte, yüksek okul, bölüm ve programlarının kurulmasıyla, Giresun Üniversitesi’nin yüzde 30 oranında büyümesini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Giresun Üniversitesi Senatosu olarak yeni akademik birimlerin kurulması yönündeki kararımız tarihi niteliktedir. Bu kararla akademik birimlerimiz artacak, öğrenci sayımız artacak ve Giresun’a bir canlılık gelecektir” diye konuştu.

Giresun Üniversitesi'nin yeni kurulmuş gözükmesine rağmen, gerçekte geçmişinin 1960'lı yıllara kadar uzandığını kaydeden Prof. Dr. Osman Metin Öztürk “Belirgin ve bazı disiplinlerde ciddi bir geçmişi bulunmaktadır. Bu durum, Giresun'un 80 kilometrelik kıyı şeridine yayılmış ve iç içe geçmiş ilçeleriyle birlikte bir metropolü çağrıştırmakta, yörenin yerleşim dokusu ve eğitime destek veren nüfus yapısı ile birlikte üniversitemize bir dinamizm kazandırmaktadır” şeklinde konuştu.

Senatonun aldığı yeni kararları YÖK'e ilettiklerini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, YÖK’ün üniversite senatosunun aldığı kararı 16 Kasım Cuma günü görüşmesini ve olumlu sonuç almayı beklediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 15:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?