29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Yolsuzluk iddiasına 10 tutuklama

Giresun'un Doğankent ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım merkezinde örgütlü olarak "İrtikap ve kamu kurumunu dolandırmak" iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine konuldu.


Tirebolu Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan 14 kişi, dün akşam saatlerinde Tirebolu Adliyesi'ne çıkarıldı. Görevli savcı tarafından ifadeleri alınan 14 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 14 kişiden Ş.K. ve A.B. ile TMO görevlisi Y.T. ve N.T., M.Ş., C.G., C.B., İ.A., E.G. ve H.T. "İrtikap ve kamu kurumunu dolandırmak" suçundan tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Jandarmanın operasyonunda gözaltına alınan Y.Ş. ile T.K. ile birlikte G.T. ve M.A. serbest kaldı.


20 Ocak tarihinde jandarma ekiplerinin Doğankent ilçesi ile Malatya ilindeki eş zamanlı operasyonlarda, aralarında AKP'li yöneticiler, kamu görevlileri, fındık tüccarları ve esnafın bulunduğu 14 kişi Doğankent TMO alım merkezinde örgüt kurarak "İrtikap ve kamu kurumunu dolandırmak" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.


Operasyonda, 9 mm çapında 2 tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 4 şarjör, 22 adet 9 mm çapında dolu fişek, 4 adet masa üstü bilgisayar, iki adet dizüstü bilgisayar, 20 cep telefonu, 29 adet CD, 33 adet disket, iki adet video kaseti, bin 98 adet evrak, üç adet çek, 11 adet senet ele geçirilmişti.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 11:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?