2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Yüksekokul fiyatları arttırdı

YÜKSEKOKUL, GÖRELE’DE DAİRE FİYATLARINI VE KİRALARINI İKİYE KATLADI

Giresun'un Görele ilçesinde Giresun Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açılınca iki yıl içinde daire fiyatları yüzde 100 arttı. İlçenin en lüks semtinde henüz inşaat aşamasındaki lüks binaların metrekaresi bin 250 TL’ye kadar çıkıyor. Daire fiyatları, büyükşehirlerle aynı seviyeye geldi.

Kira fiyatlarının, semtine göre 300 lira ile 600 lira arasında değiştiği ilçede, gayrimenkul fiyatları da talep yoğunluğu nedeniyle her geçen gün artıyor. İlçede emlakçılık yapan Recep Sinir, daire ve arsa fiyatlarının yüksek oluşunu, yeterli arsa olmayışından kaynaklandığını ileri sürdü.

Görele’de emlak fiyatlarının yüksek oluşunun arsa fiyatları, konut üretiminin azlığı ve yeni imara açılan bölgelerdeki altyapı çalışmalarının olmayışından kaynaklandığını ifade eden Sinir, "İlçede emlak fiyatları 2 yıl öncesine kadar normal seyrediyordu. Giresun Üniversitesi'ne bağlı 4 yıllık (UBYO) Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açılmasıyla birlikte talep patlaması oldu. Genelde alıcılar, büyük şehirlerde yaşayan gurbetteki hemşehrilerimiz. Yüksek okulun 5 yıl içinde 5 bin öğrenci kapasitesine çıkacağını duyanlar, birikimlerini gayrimenkule yatırıyor. Gurbetçiler, emekli oluncaya kadar evi öğrenciye kiraya veririz aldığımız krediyi öderiz, emekli olunca daire bize bedavaya gelmiş olur diyor. Talep birden artıp yeteri kadar da arsa olmayınca fiyatlar bir anda ikiye katladı. Hatta geçen yıl 200 TL olan kiralar bir daire bu sene yaklaşık 450- 500 TL civarına yükseldi. Ayrıca, müşteri standartları da yükseldi artık, dış cephe mantolaması yapılmış, merkezi sistem kaloriferli, saten alçı yapılmış lüks evler tercih ediliyor. Müşteri, artık banyosunda jakuzi, merkezi sistem kaloriferli ev satın almak istiyor. Tabi standart yükselince fiyatlara yansıyor" dedi.

İlçede emlak fiyatlarının yükselmesi dar gelirli vatandaşı zor durumda bırakırken, özellikle “Aldıkları emekli maaşı ile ancak memlekette yaşanır” diyerek memleketine geri dönenler ise geldiklerine pişman oluyorlar. Geçmiş de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Görele’de ev yapmak için girişimde bulunmuş, fakat talep olmayınca vazgeçilmişti.

YÜKSEKOKUL, GÖRELE’DE DAİRE FİYATLARINI VE KİRALARINI İKİYE KATLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2011 Pazartesi 15:00:00
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 15:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?