3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Yüksel, Nuh diyor peygamber demiyor

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Kalesi dışında bir yerde yapılacak şehitliğe belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yüksel, son günlerde bazı yayın organlarında ‘Giresun Kalesi'nde yapılmak istenen şehitliğe belediyenin karşı çıktığı’ şeklindeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Giresun Kalesi'nin arkeolojik eser ve doğal sit alanı olduğunu vurgulayan Yüksel, bu nedenle kalede şehitlik yapılması hususunda birinci derecede yetkili kurumun Giresun Belediyesi değil, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu olduğunu kaydetti.

Giresun Kalesi'nin kuzey kısmının 1997 yılında şehitlik olarak tescil edildiğini ve bu kısımda belediye tarafından şehitlik anıtı yapıldığını hatırlatan Yüksel, "Ancak kalenin mesire yeri olması ve arkeolojik sit alanı içinde kalmasından dolayı, her türlü kazı için müze müdürlüğünün izni ve denetimi gerekmektedir. Giresun Valiliği tarafından yaptırılan ve Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca da onaylanan projeyle, daha önce yapılmış olan şehitler anıtı aynı işlevini korumuş, kalenin hakim noktası olan Osman Ağa Anıt Mezarı'nın olduğu alanda anıtın yeniden düzenlenmesi öngörülmüştür. Böylelikle, kaleye ulaşım yollarının kesişim noktasında bulunan Osman Ağa Anıt Mezarı ve şehitler anıtının, kale ziyaretçilerini ilk karşılayan alan olması amaçlanmıştır" dedi.

Yüksel, Giresun Kalesi dışında olmak şartıyla halkın ve ildeki sivil toplum kuruluşlarının da uygun göreceği bir yerde şehitlere yakışır bir mezarlığın yapılmasına belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 14:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?