1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Zabıtadan etiket denetimi

Giresun’un Görele ilçe belediyesi Zabıta ekipleri tarafından tüketicilerin korunması ve farklı fiyat uygulamasının önüne geçilmesi için etiket denetimi yapıldı.

Görele Belediyesi Zabıta ekipleri, Kumyalı Mahallesi otogar yanına kurulan semt pazarında etiket denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde, esnaflardan fiyat etiketlerini mutlaka tüketicinin görebileceği yerde bulundurmaları ve etiketsiz satış yapmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu. Zabıta ekipleri, fiyat etiketsiz satış yapan esnafa para cezası verileceğini bildirdi.

Amaçlarının satışa sunulan ürünlerin genel kontrolünü yaparak, halkı ve esnafı bilinçlendirmek olduğunu belirten Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, “Zabıta ekiplerimiz gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik periyodik kontrollerini yapmaktadır. Ayrıca İlçemizde kurulan semt pazarı denetimlerimiz pazar tezgahları başta olmak üzere satışa sunulacak tüm ürünlerin etiketli olarak satılmasını, hijyen kurallarına uygun olarak çalışılmasını ve sağlıklı gıdaların vatandaşa ulaştırılmasını sağlamak amacı ile denetimlerimiz devam edecektir. Bu denetimler sonucunda uyarıları dikkate almayan esnaflara para cezası verilecek” dedi.

Yapılan denetimlerden memnun olan tüketiciler ise etiketlendirme olmasından dolayı pazarda fiyat farkının çok olmamasından dolayı zabıta ekiplerine teşekkürlerini iletti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 16:03:44
Güncelleme :2 Mart 2012 Cuma 16:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?