3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Zaimoğlu'ndan ilginç adaylık açıklaması

Üç dönem milletvekilliği yapan, Ahmet Necdet Sezer'e karşı Cumhurbaşkanı adayı olan, merhum Sakıp Sabancı ile "Karadeniz'i Dünyaya Tanıtım Projesi"ni gündeme getiren ve mezarlıkta öldürülen iş adamı Üzeyir Garih'ten sonra Filipinler'in İstanbul Fahri Konsolosluğu görevine getirilen Rasim Zaimoğlu, İstanbul'daki tenis arkadaşlarını alıp Samsun'da, Giresun'dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı. 

Kurumahmutoğlu Büyük Samsun Oteli'nde, İstanbul'dan tenis arkadaşlarını ve Giresunlu sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini yanına alıp, "Ben Rasim Zaimoğlu" diye söze başlayan Zaimoğlu, Çorum'da yağan doludan dolayı çok zor şartlar altında Samsun'a ulaştığını ve Atatürk gibi bir işe Samsun'dan başlamanın sevincini yaşadığını belirtti. Zaimoğlu, "Topal Osman'ın yolunda Giresun'a hizmet edeceğim. Gebze'deki statta toplanan 10 bin Giresunlu alkışlarıyla aday olmamı istedi. Adaylığımı Samsun'da açıklıyorum. Ben Zaimoğlu, başarılı bir iş yaşamından geliyorum. Ben Zaimoğlu, 3 dönem milletvekilliği yaptım. Ben Zaimoğlu, 6 liderin isabetli bir seçimle ortak adayı olan Ahmet Necdet Sezer'in karşısında Cumhurbaşkanı adayı oldum, yüzde 5 oy aldım. Milletvekilleri bana 'Kusura bakma oylarımızı Ecevit görüyor' dedi. Ben Zaimoğlu, Filipinler İstanbul Fahri Konsolosuyum, İstanbul'da bulunan 2 bin Filipinliyi temsil ediyorum. Ben Zaimoğlu, uzun yıllar Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkan Vekilliği, Türkiye Futbol Federasyonu'nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul'daki Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım. Övünmeyi sevmiyorum" diyerek Giresun bağımsız milletvekili adayı olduğunu kaydetti. 

1987 yılında temeli atılan ve yüzde 55'i AK Parti iktidarı döneminde yapıldıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Karadeniz Sahil Yolu Projesi'nin kendisine ait olduğunu ve bunu SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın konuşmalarıyla da belgelediğini ifade eden Rasim Zaimoğlu, bağımsız aday olduğunu söylerken, "Her Karadenizliden Karadeniz'e bir turist" projesiyle ilgili proje çerçevesinde ne yapılacağının sorulması üzerine, bir şey yapılması için
önce her Karadenizlinin bir turist getirmesi gerektiğini kaydetti. Zaimoğlu, "Bunlar olursa yatırım olur. Bu arz talep meselesi" aydınlatmasında bulundu. 

Zaimoğlu, gazetecilerin, bağımsız aday olması ve tekrar Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünüp düşünmediğiyle ilgili sorularını şöyle cevapladı: "Ben Rasim Zaimoğlu'nu DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller 2. sıradan aday göstermişti. Rasim Zaimoğlu'nun yeri ikincilik değil, birinciliktir. Ben 5 büyük partiden adaylık konusunda araştırma da yaptırttım. Bağımsız olmam istendi. Bütün liderleri seviyorum. Meclise girersem, Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağım konusu o zaman ortaya çıkar. Ben halkım için bu meşakkatli yola girdim. Çok rahattım. İstanbul'da tenis oynuyordum. Tenis arkadaşlarımla geldim ve bağımsız adayım. Çorum'da yağan doluyu
görseydiniz, Samsun'a nasıl çıktığıma şaşırırdınız. 60 yaşımdayım ve Karadeniz'de turizmin gelişmesi için çalışacağım. Övünmeyi sevmiyorum".
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 17:42:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYŞE HAKYEMEZ IP: 195.174.145.xxx Tarih : 5.06.2007 01:59:06
Enteresan bir açıklama olmuş gerçektende.nediyelim hayırlıolsun.Bir insanın en verimli olduğu çağı ilk görev yaptığı dönemidir parlementoda.Ondan sonra tekrar dönemi başlar.Politikadaki liderlerin uygulamalarına bakıncada bunlar açıkça görülür.Sayın ZAİMOĞLUda bence verebileceğini vermiştir.Bizim ülkemizde siyasetçiler kendilerinden başka hiç kimsenin o görevleri yapamayacağı kanısını taşıyorlar galiba ve sürekli kendilerinin parlementode olmaları gerektiğini millete aşılamıya çalışıyorlar.Bakın eski siyasetçilere hepsi mutlaka bişekilde seçilebilmenin yollarını arıyorlar.Kendilerininde söyledikleri gibi 60 ından sonra bikenarda birbilen olarak durmaları daha doğru olur.Hangisine sorsak vay efendim ben şukadar başarılıyım ben bunları yaptım anlatıp dururlar.Oysa TÜRKİYE nin durumu ortada, Giresunun durumu ortada.Bağımsız milletvekilinin parlementoda neyapabileceğini sayın ZAİMOĞLU en iyi bilenlerden. oyüzden dürüst olsun ve ben nepahasına olursa olsun yeniden meclise girebilmenin yollarını deniyorum desin.Öyle her partiden teklif geldi flanda diye blöf yapmasın.Biz o anketlerin nasıl yapıldığını flan bildiğimiz için yemiyoruz.