2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Zor günler geride mi kaldı?

FİSKOBİRLİK AYAĞA KALMA SÜRECİNE GİRDİ

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar beraberinde bulunan Fiskobirlik Genel Müdürü Mehmet Sargın ve Yönetim Kurulu üyesi Nihat Şahin ile bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Fiskobirlik Genel Müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Fiskobirlik için artık zor günlerin geride kaldığını ileri sürdü. Trabzon’da kamulaştırılan arazi geliri ve TMO’dan aktarılacak olan 50 bin ton fındıkla borçların ödeneceğini yeni sezona borçsuz gireceklerini ifade eden Bayraktar “Başbakanımızın talimatıyla Trabzon’da arazimiz kamulaştırılma ve TMO’dan 50 bin ton fındık talebimiz için başlatılan süreç son aşamaya gelmiştir. Kamulaştırmadan dolayı alacağımız para hesabımıza aktarılmış TMO’dan alacağımız 50 bin ton fındık kararnamesi ise çıkmıştır. Artık Fiskobirlik’in 5-6 yıllık zor süreci geride kalmak üzeredir.Bu süreçte katkısı bulunanlara teşekkür ediyoruz. Kamulaştırmadan dolayı gelen parayla öncelikle personelimizin maaştan dolayı alacaklarının tamamı ödenecektir. 4 milyon TL olan personel maaşımızın 1,5 milyon TL’sini daha önceden ödemesini yapmıştık. Şimdi ise kalan 2,5 milyon TL’nin tamamı ödenecektir. Sadece personelimize ikramiyeden kalan alacakları borcumuz kalacaktır. Bunun yanı sıra bir de 2006, 2008 ve 2009 yıllarından üreticilerimize borcumuz bulunmaktadır. Üretici borçlarımızdan ise bizden alacağı olup ta vefat edenlerin alacaklarının tamamı ödenecektir” dedi.

“Diğer üretici borçlularımız içinse Fiskomar alışverişi başlatacağız ve TMO’dan gelecek fındığın aktarılmaya başlamasından sonra da bir ödeme planı ortaya koyacağız ve bu ödeme planına göre ödemelere başlayacağız” diyen Bayraktar “TMO’ya olan borçlarımız ise Torba Yasası kapsamında yapılandırılmıştır.

Borçsuz gireceğimiz bu fındık sezonunda piyasa şartlarında piyasada nakit parayla yer alacağız. Kooperatiflerimiz daha aktif hale getirilecek, Fiskobirlik yapılandırılacaktır. Dolayısıyla Fiskobirlik, entegresiyle, kooperatifleriyle ve Fiskomarlarıyla yeniden yapılandırılarak güçlü hale getirilecektir. Şunu da ifade etmeliyim ki daha önceden açıkladığımız gibi TMO’dan alınacak olan 50 bin ton fındık kabuklu halde piyasaya sürülmeyecektir” ifadelerini kullandı.

FİSKOBİRLİK AYAĞA KALMA SÜRECİNE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 14:18:03
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 14:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?