19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

ABD'li konuklara iftar yemeği

ABD'nin Başkenti Washington DC Eğitim Kurumu Başkanı Peggy Cafritz, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde kendi özünü kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Washington DC Belediye Başkanı Anthony Williams'ın eşi Diane Williams ile birlikte Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in FİSKOBİRLİK Entegre Sosyal Tesisleri'nde verdiği iftar yemeğine katılan Cafritz, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye'de bütün milleti birarada tutan ve ülkeye ilham vermesinden dolayı önemli bir kişilik olduğunu belirtti.

Tarihi lider olarak nitelendirdiği Atatürk'ün okullarda, restoranlarda, otellerde, hatta da evlerde resimlerinin bulunduğunu aktaran Cafritz, "ABD'de böyle tüm toplumu birarada tutabilen, bir ilkeler bütünlüğü oluşturabilen tek bir adam yok. Bizim tarihimizde de hiç olmadı. Çok küçük yaştan itibaren çocuklarınız, zengin yada fakir Atatürk'ün değerleri ve ilkeleriyle büyütülüyorlar, var olmanızın birer parçası oluyorlar. Türk ruhunun şekillenmesine yardımcı oluyorlar" dedi.

Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde kendi özünü kaybetmemesi gerektiğini aktaran Cafritz, "Siz globalleşme sürecine bir ulus olarak girmişsiniz. Tek bir hedef içerisindesiniz. Bu globalleşme süreci tamamıyla Türkiye'nin ekonomik paradigmalarını değiştiriyor. Bu çok önemli bir şey. Ama Türkiye bu yolda kendi kültürünü ve ruhunu kaybetmemelidir. Globalleşen dünyada lider bir ülke olabilmek için kendi özünü kaybetmek anlamına gelmiyor. AB sürecinde de kendi özünüzü kaybetmemelisiniz. ABD'nin bile gölgesinde yaşamamanız gerekiyor. Türk olmaktan gurur duyacak şekilde yaşayın ve varolun. Dünyaya sahip olduğunuz şeyleri verin. Dünyadan da ihtiyacınız olan şeyleri alın. Ama olduğunuz gibi kalın" diye konuştu.


Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel de, iftarda yaptığı konuşmada, iftar yemeğinin Giresun ile Washington DC'nin kardeş şehir olma çalışmalarının bir başlangıcı olacağına inandığını belirtti. Washington DC ile kardeş şehir olmaktan gurur duyacaklarını vurgulayan Yüksel, iki şehrin kardeş kent olmasının ardından Giresun'un en büyük caddesine Washington ismini vereceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 22:04:27
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 14:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?