3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

CHP'liler incelemeye geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamayligil, "Fındığın geleceğinin ve fındık üreticisinin kaderinin Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Cüneyt Zapsu'nun iki dudağı arasında olmasına izin vermeyiz" dedi.

CHP tarafından fındık üreticilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla kurulan Fındık Komisyonu, incelemelerde bulunmak için Giresun'a geldi. Partililer tarafından Piraziz İlçesi'nde karşılanan komisyon üyeleri, Bulancak İlçesi'nde fındık üreticilerinin sorunlarını dinledi. Bulancak Sanat Tiyatrosu Salonu'nda üreticilerle yapılan toplantıda konuşan CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Tamayligil, fındık üreticilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla bölgede incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Fındığın geleceği ve fındık üreticisinin kaderinin Başbakan danışmanı Cüneyt Zapsu'nun iki dudağı arasında olduğunu iddia eden ve bu duruma müsaade etmeyeceklerini belirten Tamayligil, "Türkiye'ye baktığımızda, ezen ve dinleme özürlü bir iktidar, onun ezdiği büyük bir çoğunluk var. Yüzde 80'inden fazla insanın yoksul seviyesinde yaşadığı bir ülkedeyiz şu anda. İşte fındık üreticisinin hali. Peki bunlar kimin için yapılıyor? Kimin için bu kadar insan yoksulluk, açlık içinde yaşıyor? İşte uluslararası ticaret merkezleri, onların Türkiye'deki işbirlikçileri. Onlarla beraber Türkiye'nin yarınını ve kaderini çizmeye çalışan AKP Hükümeti. Şunu fındık üreticisi iyi bilsin. Fındığın geleceği, fındık üreticisinin kaderi Cüneyt Zapsu'nun iki dudağı arasında olmayacaktır. Buna CHP izin vermeyecektir. Kısa ve uzun vadede fındıkçının, fındık üreticisinin derdine çare olacağız" diye konuştu.

Tamayligil, artık AKP Hükümeti'ne Türkiye Cumhuriyeti'nin dayanma sınırının kalmadığını iddia ederek, "Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve halkının ihtiyaçlarını karşılayacak yasal düzenlemeler yerine, pastörize yumurtayı teşvik eden bir Maliye Bakanı'nın yönettiği bir Türkiye'de halkın derdine çare bulmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

CHP heyeti daha sonra, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (FİSKOBİRLİK) bağlı Entegre Fındık İşleme Tesisi A.Ş.'yi (EFİT A.Ş.) ziyaret etti. Burada FiSKOBİRLİK Yönetim Kurulu üyelerince karşılanan CHP heyeti, tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 20:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?