3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Doktorlar sokağa döküldü

Giresun Tabip Odası tarafından 15 Ocak tarihinde Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli doktor Ali Menekşe'nin bir kişi tarafından vurularak ağır yaralanmasına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüşte, doktorlar polislerle tartıştı.

Dr. Ali Menekşe'nin vurularak ağır yaralanmasına tepki amacıyla Giresun Tabip Odası tarafından organize edilen, Ordu ve Trabzon Tabipler Odası'nın destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 100 doktor katıldı.

Gazi Caddesi Depboy mevkisinden başlayan yürüyüş, cadde boyunca sürerek Giresun Belediye Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşe katılanlar caddeyi trafiğe kapatınca araçlar ilerlemekte zorlandı. Polisler tarafından kaldırımda yürümeleri konusunda uyarılan doktorlar, polisler ve Emniyet Müdür Yardımcısı Selami
Budak'la tartıştı.

Yürüyüşün ardından belediye meydanında basın açıklamasını okuyan İl Sağlık Müdürü ve Giresun Tabip Odası Başkanı Cengiz Cindemir, doktorlar olarak silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak yaşam mücadelesi verem Dr. Ali Menekşe'ye destek olmak için yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi. Cindemir, Dr. Menekşe'ye yapılan saldırıyı bir kez daha kınadıklarını ifade ederek,"Ne yazık ki acımız dinmiyor. Yüreğimizin yangını sönmüyor" dedi.

Cindemir, Dr. Menekşe'nin hayat mücadelesini kazanarak tekrar aralarında görmek istediklerini kaydederek, "Sevgili doktor Ali ağabeyimiz, dualarımız, sevgimiz ve yüreğimiz hep seninle. Aç gözlerini gör dostlarının seni nasıl umutla beklediğini. Duy sessiz çığlığımızı ve bir an önce aramıza dön. Sana olan sevgimiz beyninde ışık, damarlarında kan olsun. Hadi kalk ayağa. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş olaysız olarak sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 19:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?