3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Fırtına uyarısı

Giresun Belediyesi, yarın etkili olacak fırtına dolayısıyla vatandaşlardan zorunlu olmadığı takdirde kalorifer ve sobalarını yakmamalarını istedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, fırtına nedeniyle kalorifer ve sobalardan sızacak gazların zehirlenme ile yangınlara neden olabileceğine dikkat çekildi. Zorunlu olmadığı takdirde kalorifer ve soba yakılmamasını istenen açıklamada, "Zorunlu hallerde ise kalorifer ve sobalara fazla kömür atılmamalı ve sık sık karıştırılmalıdır. Kalorifer ve sobalara naylon ve plastik gibi maddeler atılmamalıdır. Yatmadan önce kömür kullanılan sobalar mutlaka söndürülmelidir" denildi. Açıklamada, can ve mal güvenliği açısından Giresunlular'ın uyarının dikkate alınması gerektiği kaydedildi.

Giresun Meteoroloji İl Müdürlüğü de, denizci ve balıkçılar fırtına konusunda uyardı. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de şiddetli fırtına olacağı vurgulanarak, "Yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgar 10 şiddetine ulaşarak fırtınaya dönüşecektir. Bu nedenle denizci ve balıkçılarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 01:42:24
Güncelleme :20 Ocak 2006 Cuma 16:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?