4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Güneş tutulması kutlamaları

Giresun'da, güneş tutulması öncesinde saygı duruşunda bulunulurken, İstiklal Marşı okundu.

Valilik tarafından güneş tutulmasının tam olarak güneş tutulması izlenmesi için Kale ve Liman sahasında gözlem merkezleri oluşturuldu. Liman sahasında oluşturulan merkezdeki etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Burada güneş tutulması öncesi belediye bandosunun eşliğinde saygı duruşunda bulunulurken, İstiklal Marşı okundu. Haci Miktat Camii İmamı Ali Aslan tarafından güneş tutulmasıyla ilgili olarak dua yapıldı. Coşkuyla gerçekleştirilen güneş tutulmasının ardından halk oyunları gösteriyle mahalli sanatçılar konserler verdi.

Yerel bir televizyonda program yapan Hüseyin Yavuz ise 36. yaş gününü liman sahasında güneş tutulması sırasında kutladı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 16:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 81.215.9.xxx Tarih : 30.03.2006 08:51:42
Giresun ve tüm Giresunlu insanlarla gurur duyuyorum.Çok güzel bir nitelik.İnsanların toplumsal olaylarda birlikte hareket etmeleri güzel olumlu bir davranıştır.Bu nden ile güneş tutlmasında bir araya gelerek beraber olmaları bir örnektir.Giresun yararına yapılacak tüm hizmetlerde de bu bir araya gelme tablosunu görmemiz en büyük arzumuzdur.Güneş Giresun da bir gün tutulur,ben Giresun a her gün tutkunum.Giresun a tüm insanlara sonsuz sevgiler selamlar saygılar.