26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kanatlı alırken dikkat!

Balıkesir'in Manyas İlçesi Kızıksa Beldesi'nde görülen kuş gribi vakasının ardından özellikle Giresun'a dışarıdan getirilen kanatlı hayvanlara karşı dikkatli olunması istendi.

Giresun Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez yaptığı açıklamada, kuş gribine karşı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın tüm tedbirleri aldığını belirtti. Başka bölgelerde yaşayan bazı kişilerin, imha edilecek korkusuyla hayvanlarını satmak için Giresun'a getirebilecekleri uyarısında bulunan Hakyemez, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini aktardı.

Hakyemez tesis sahiplerini de uyararak, temiz ve sağlıklı bir kümesin her türlü hastalığa karşı alınmış etkin bir önlem olduğunu kaydederek, "Kuş gribi göçmen kuşlarla bulaştığından, bu tesislerin kuşlarla teması kesilmelidir. Yine, çiftliklerde sadece bir türden hayvan yetiştirilmesi gerekmektedir. Dışarıdan sürüye kesinlikle hayvan katılmamalı, hepsi içeri veya hepsi dışarı kuralı uygulanmalıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 14:03:02
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 01:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
jale IP: 85.102.165.xxx Tarih : 14.10.2005 17:19:15
bence dereli nin tavukları varken neden baska bir yerin tavuklarına ihtiyac duyarızki bunu senelerden beri anlamış değilim