26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kocatepe: Mermi yerine çocuklara süt alın

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, insanların sevinçlerini belirtmek amacıyla atmayı düşündükleri her merminin bedeli yerine çocuklara süt alınmasını istedi. Giresun Emniyet Müdürlüğü atış poligonunda düzenlenen usta atış elemanı kursu sonucunda başarılı olan 4 ilçe amirliğinden polis memurlarına belgeleri törenle verildi.

Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, atış poligonunun herkese açık olduğunu söyledi. İnsanların düğün, tören ve spor karşılaşmalarında sevinçlerini göstermek için rastgele ateş etmemelerini isteyen Vali Kocatepe, "Silah atmak isteyenler bu poligondan yararlanabilirler. Emniyet müdürlüğümüz hemşehrilerimizin silah atma konusundaki merakları konusunda yardımcı olmaya hazır. Ruhsatlı silahlarını denemek istiyorlarsa, atış yapmak istiyorlarsa bunu rastgele balkonda, düğünde, herhangi bir şenlikte, spor karşılaşmalarından sonra sevinçlerini ortaya koymak için ulu orta değil de gelsinler burada belli zamanlarda poligonda uygun ortamda, güvenlik ortamı içinde öğreticiler dahilinde endişelenmeden yapsınlar. Yarışmalara katılmak düşünceleri de varsa burada çalışabilirler. Biz onlara bu konularda yardımcı olacağız" dedi.

İnsanların sevinçlerini belirtmek amacıyla atmayı düşündükleri her merminin bedeli yerine çocuklara süt alınmasını isteyen Vali Kocatepe, "İnsanlar, düğünlerde atmayı düşündükleri her merminin bedeli yerine kendi veya çevrelerinde bulunan çocuklara bir bardak süt alarak içirmeliler. Eğer çocuklarını iyi beslerlerse, eğitim-öğretim aracını esirgemezlerse onlar gelecekte ülkemizi dünyanın önde gelen bir ülkesi yapabilirler. Ama bugün Irak, İran, Suriye gibi çevremizdeki ülkelere bakarsak onlar hep böyle yapıyorlar. Hep silahla oynadılar. Kurşunlar, fişekler attılar etrafa ve birbirlerine. Ama bugün başkalarının çizmesi altında eziliyorlar. Veya başkasının ekonomik baskısı altında eziliyorlar. Biz kalkınmakta olan bir ülkeyiz. Gelişmekte olan bir ülkeyiz, kültür bakımından farklı bir ülkeyiz. Çok daha iyi yere gelmeliyiz. Çünkü, Büyük Önder Atatürk'ün hedeflediği yer çok daha yukarılarda, ona erişmek için silahla, mermiyle uğraşmak yerine çocuklarımıza iyi beslenme ve iyi eğitim vererek bunu sağlayabiliriz" diye konuştu. Vali Kocatepe, törende kursu başarıyla bitiren 5 polis memuruna belgelerini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 13:37:19
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 17:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?