3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Proje turizm amaçlı

Giresun Belediyesi tarafından kentin önemli cadde, kavşak ve tarihi mekanlarına kamera sistemi kurarak, internet üzerinden kentin canlı yayınla izlenmesi için proje başlattığı bildirildi.

Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun'un, kalesi, adası, denizi ve yeşiliyle turizm açısından önemli bir kent olduğunu söyledi. Yüksel, Giresun'da turizmin geliştirilmesi için belediye olarak çeşitli projeler yürüttüklerini ifade ederek, bunlardan birinin de kamera sistemiyle internetten canlı yayın yapılması olduğunu aktardı.

Kentin önemli cadde, kavşak ve tarihi mekanlarına kamera sistemi kuracaklarını dile getiren Yüksel, "Turizmin geliştirilmesinde tanıtımın büyük önemi var. Giresun'un tanıtımı maalesef bugüne kadar istenildiği düzeyde gerçekleştirilmiş değil. Belediye olarak Giresun'un tanıtımını ağırlık vererek, kentte turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bir proje başlattık. Kentin önemli cadde, kavşak ve tarihi mekanlarına kamera sistemi kurarak, buraların internet üzerinden canlı yayınla izlenmesini sağlayacağız. Projenin altyapı çalışmaları sürüyor. Kısa sürede tamamlanarak, sistemi kurmaya başlayacağız. Artık kirazın anavatanı, fındığın başkenti Giresun, dünyanın her yerinden bir tıkla izlenebilecek" dedi.

Yüksel, deneme amaçlı olarak Giresun Belediye Meydanı'na bir adet kameranın yerleştirildiğini vurgulayarak, kamera sistemiyle yurtiçi ve yurtdışında yaşayan Giresunlular'ın memleket özlemini bir nebze de olsa gidereceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 19:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?