3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Teşvik Yasası

Giresun'un Bulancak İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fat, Giresun'un 5084 sayılı Teşvik Yasası kapsamına alınmasının Bulancak İlçesi'ne önemli getirisinin olmadığını söyledi.

Ali Fat, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun'un da aralarında bulunduğu 48 ilde 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın çıkarıldığını hatırlattı. Yasa kapsamında bulunan il sayısının fazlalılığı ve Giresun'un pazara uzak oluşu sebebiyle yöreye yatırımcıların ilgisinin beklenenden az olduğunu aktaran Fat, bu olumsuzluğun en çok Bulancak İlçesi'ni etkilediğini kaydetti.

Giresun'un 5084 sayılı Teşvik Yasası kapsamına alınmasının Bulancak'a önemli getirisinin olmadığını vurgulayan Fat, "Bugüne kadar Bulancak'ta sanayi yatırımları istenilen düzeyde maalesef gerçekleşmedi. Bölgeye gelen yatırımcılar, Bulancak'a yeterli ilgiyi göstermediler. Bulancak, Giresun'un yasa kapsamında en az yatırım yapılan ilçe durumunda. Bu da yöre ekonomisinin gelişimini engelliyor" dedi.

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fat, ilçede sanayileşmenin hızlandırılması için Giresun'da ikinci organize sanayi bölgesinin yöreye kurumunun büyük önem arz ettiğini dile getirerek, bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Bulancak İlçesi'nde, Giresun Üniversitesi'ne bağlı fakültenin oluşumu için büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Fat, ilçede mutlaka bir fakültenin kurumunun gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 18:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?